Град Скопје реагира на лагите и манипулациите изнесени на денешната прес-конференција на Вмро-Дпмне во врска со Универзална сала!

УНИВЕРЗАЛНА САЛА РАБОТИ СО НАСТАНИ И БЕЗ ОБЈЕКТ ВО УПОТРЕБА

УНИВЕРЗАЛНА САЛА РАБОТИ СО НАСТАНИ И БЕЗ ОБЈЕКТ ВО УПОТРЕБА Град Скопје реагира на лагите и манипулациите изнесени на денешната...

Мате Парлоф / 23 октомври, 2021 12:48

Проектот за реконструкција на Универзалната сала е изработен и е донација од познатиот архитект Бујар Муча.

ПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА МЕТАЛНАТА КОНСТРУКЦИЈА НА ФАСАДАТА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА

ПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА МЕТАЛНАТА КОНСТРУКЦИЈА НА ФАСАДАТА НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА Реконструкцијата на Универзалната сала во...

Владо Марин / 16 август, 2021 16:27

На настанот присуствуаа и се обратија Фатмир Битиќи, заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања и Ирена Стефоска, министерка за култура.

ОБЕЗБЕДЕНИ БУЏЕТСКИ СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УНИВЕРЗАЛНАТА САЛА

Градоначалникот Петре Шилегов на денешната прес-конференција ги соопшти плановите на Град Скопје за реконструкција на објектот...

Рејхан Бајрами / 7 ноември, 2020 15:54

Универзална е габарит кој што ги надминува правата на еден човек да одлучи за нејзината судбина, па макар тој човек да е градоначалникот на Скопје.

Шилегов за Слободен печат: Универзална сала нема да се руши!

Универзалната сала како културно обележје на главниот град и како објект на современата македонска култура со кое јавноста...

Катерина Крстиќ / 31 јули, 2020 9:57

Она што останува како факт е дека постојниот објект на салата е во многу лоша состојба и не функционира повеќе од 5 години со што овој исклучително значаен јавен простор во центарот на градот не ги користи ресурсите на местото.

Асоцијација на архитекти на Македонија: Да се зачува постојниот објект на Универзалнатa сала

По бурните реакции во јавноста поради најавата за уривање на Универзална сала, свое објаснување нудат и од Асоцијација на...

Катерина Крстиќ / 29 јули, 2020 12:05