Пожарот во црквата уште тогаш е добро документиран и докажан дека е започнат од помошните простории каде што била сместена кујната и дека се работи за чист инцидент!

ВМРО-НП: Време е да ги напуштиме старите југословенски пропаганди

Секоја година барем по еднаш во стилот на старата пропаганда се појавуваат текстови со намера да се потсетат македонските...

Перо Милчин / 9 јануари, 2021 20:15

Државата на цар Самоил е “Склавинија”, а не “Македонија”, бидејќи веќе постоела држава “Македонија”, т.е. “Македонско (Средновековно) Царство” со престолнина Константинопол

Се откажавме од Самоил, а тогаш Бугарија не ни постоела

Д-р Петар Поповски, познат историчар, научник, истражувач и публицист со историски факти се огласи на социјалните мрежи, повикувајќи...

Мартин Попоски / 14 декември, 2018 8:24

Ружин може да анализира, факт е дека Бугарија прва ја призна Македонија под уставното име но никогаш не го призна постоењето на Македонскиот народ и Македонскиот јазик

Нано анализа за мега политика, или како се губеше идентитетот

Сериозни се пораките кои доаѓаат од официјална Атина но и Софија, со кои не предупредуваат на договорите кои сме ги потпишале...

Мартин Попоски / 11 декември, 2018 12:40

Откако ги "поклонија" Илинденското востание, цар Самоил, Кирил и Методиј, Миладинови и Прличев, сега бугарската окупација ќе ни ја "продаваат" како гостување на домашен терен

Правно имало окупација, формално Бугарите биле “гости” за време на II Светска војна

Ревидирањето на историјата со соседна Бугарија влегува во сензитивна фаза. Според шефот на македонскиот тим за “бришење”...

Мартин Попоски / 9 декември, 2018 14:02

По последните официјални извештаи ја Светската здравствена организација, Битола, Тетово па Скопје се меѓу десетте најзагадени градови во Европа но и на светско ниво

30 отсто од смртните случаи се последица на аерозагадувањето

Помеѓу дваесет и пет до триесет отсто од вкупните смртни случаи во Македонија се резултат на аерозагадувањето. Само во Скопје...

Мартин Попоски / 7 декември, 2018 5:36

Изборот на Џафери никаде правно не е заведен, Мухиќ не е најстариот пратеник, Мисовски не е заменик на претседавачот и се тоа го озакони Лука Кржалоски со противуставна објава

Џафери не е претседател на Собранието, еве ги и фактите зошто

По прегласувањето во едно избирачко место, Државната изборна комисија ги носи конечните, финални изборни резултати од изборите...

Мартин Попоски / 5 декември, 2018 14:48

Конгресот на кој е втемелена унифицираната албанска азбука не е само чин кој треба да го чествуваат Албанците, тоа е гордост и на Македонците, Власите и пред се битолчани и Битола

Албанска азбука е создадена и од Албанци христијани и Власи!

Прилично често и дотолку навредливо албанскиот народ како сосед ни се претставува како географска одредница на која живее...

Мирко Бачиќ / 22 ноември, 2018 10:43

Се лиферуваат информации дека кривичната против Јанчев е фрлање магла во очите на јавноста, бидејќи западните спонзори го подготвуваат за претседател на ВМРО - ДПМНЕ

Јанчев кај Тодоров на “подготовки” за нов претседател на ВМРО – ДПМНЕ?

Поранешниот вечен министер на Никола Груевски, претплатник на услугите на СЈО, Никола Тодоров според партиски информации...

Мартин Попоски / 22 октомври, 2018 11:51