На Бугарија не и е важно кој зема Бугарски пасош, важно иѓ е да има постојано нови Бугари

Новинари на „Топ канал“ од Албанија си купиле бугарско потекло за 100 евра

Новинари на телевизијата „Топ чанел“ за потребите на истражувачка емисија „Фикс фаре“ успеале да купат потврда дека имаат...

Македонка Димкин / 22 декември, 2023 10:01

Бугарија до септември 1944 година беше на страната на силите на Фашистите

БУГАРСКИ ИСТОРИЧАР ГИ ПОПАРИ СВОИТЕ СОГРАЃАНИ: Да не преминевме во антифашистичката коалиција границите на Југославија ќе беа до Софија!

Соседните земји можеа да бараат бугарска територија доколку Бугарија не влезеше во антифашистичката коалиција за време...

Македонка Димкин / 1 јуни, 2023 9:12

Удоволувајќи им на Грците со Манифестот, Заев го навлече гневот на бугарите со Прогласот на АСНОМ, во кој стои "фашиска Бугарија — таја гнасна слугинка на империјалистичка Германија"

Бугарите гневни на Прогласот од АСНОМ, најавуваат санкции

Причината поради која бугарскиот вицепремиер Красимир Каракачанов е гневен на владата на Заев е влезот на историската синтагма...

Мирко Бачиќ / 5 ноември, 2018 8:30