Сепак, Папата посочи дека Свети Петар бил најубедлив и најдобар кога тој лично проповедал и затоа денес новинарите и комуникаторите треба да направат повеќе за да дојдат до луѓето подиректно во потрага по информации од „прва рака“.

Папа Фрањо: Ако Свети Петар беше жив, тој сигурно ќе испраќаше пораки преку Твитер

Ако Свети Петар беше жив денес, тој сигурно ќе испраќаше пораки преку Твитер и електронска пошта, ќе ги користеше современите...

Перо Милчин / 23 јануари, 2021 18:38

Светскиот ден на младите, кој е закажан за 2022 година во Лисабон, е одложен за 2023 година, објави Ројтерс.

Папа Фрањо откажа големи настани закажани за 2021 и 2022 година: Пандемијата му ги поремети плановите!

Папата Фрањо одложи два големи меѓународни настани на Католичката црква поради пандемијата на коронавирус, објави денеска...

Перо Милчин / 21 април, 2020 12:06