Во меѓувреме од МНР соопштија дека расте бројот на македонски граѓани во Израел кои бараат помош и евакуација, оттаму воедно повторно повторија граѓаните да ги следат насоките за контакт со надлежните лица и да ги почитуваат безбедносните протоколи.

Потресно сведоштво на Израелка со потекло од Македонија чие семејство е киднапирано

Дан, која е дел од израелско семејство по потекло од Македонија, вели дека, како што одминува времето, така расте болката и...

Македонка Димкин / 9 октомври, 2023 10:51

Соединетите Американски Држави наредија ударна група да плови кон источниот Медитеран во обид да биде поблиску до Израел по нападот на Хамас.

САД испраќаат помош за Израел: пристигнуваат 5.000 војници и носач на авиони

Американскиот секретар за одбрана Лојд Остин додаде дека САД ќе му обезбедат муниција на Израел, како и распоредување дополнителни...

Македонка Димкин / 10:40