Харадинај со војна а Тачи со Референдум ќе ги менува границите на Косово

На Косово веќе не се знае “кој пие а кој плаќа”

Косовскиот премиер и претседателот на Косово со дијаметрално спротивни изјави кои не одат во прилог на стабилизирање на...

Мирко Бачиќ / 8 август, 2018 9:59

Азем Власи за време на социјалистичкиот период на Југославија беше десна рака на Милошевиќ за Косово

Поранешниот претседател на косовските комунисти со изјава за самостојна држава Косово

Поранешниот висок функционер во некогашна Југославија и советник на актуелниот косовски претседател Хашим Тачи – адвокатот...

Мирко Бачиќ / 7 август, 2018 6:58

Претседателот на Косово Хашим Тачи со остра реторика против Бериша

Бериша против идејата на Тачи – или како се долева масло на огнот

Поранешниот албански претседател и премиер и поранешен претседател на Демократската партија Сали Бериша е против идејата...

Мирко Бачиќ / 5 август, 2018 13:40

Министерот за дијаспора на Албанија во изјава која го провоцира официјален Белград

Мајко: Од 1 јануари нема да има границата меѓу Косово и Албанија

Албанскиот министер за дијаспора Пандели Мајко им порача на граѓаните на Косово дека од 1 јануари 2019 година меѓу Косово и...

Мирко Бачиќ / 2 август, 2018 13:45

Поради грешка авионот почнал да навлегува на воздушна територија на Република Србија

Косовскиот државен врв сам ќе се “испорачал” на официјален Белград

Некогаш грешките на контролните кули за лет може да ве чинат и затвор. Ова на сопствена кожа доцна синоќа за малку ќе го почувствуваа...

Мирко Бачиќ / 18 јули, 2018 9:37