Одлуката зборува за „примени пораки кои содржат документирани обвиненија против споменатите архиепископи за црковни злосторства“.

ГОЛЕМ СКАНДАЛ ВО РУСКАТА ЦРКВА: Испливаа експлицитни фотографии, двајца епископи во геј афера!

Според одлуката на патријархот на Москва и на цела Русија, епископите на Армавир-Лабин, Игнатиј Бузин (47) и на Костомук-Кем,...

Катерина Крстиќ / 26 мај, 2020 11:49

Целосно го поддржувам новиот Закон за спречување на дискриминацијата во којшто е вклучена и сексуалната ориентација и родовиот идентитет како едни од основите за дискриминација.

Пендаровски: “Со задоволство ќе го потпишам законот за дискриминација на хомосексуалците”

Претседателот Стево Пендаровски кој во неделата седна на претседателската фотеља во Вила Водно, се огласи на социјалните...

Сара Фемина / 17 мај, 2019 18:57