Турција го претстави млазниот авион „Хурџет“ на авиосаем во Велика Британија

Хурџет е името на новио млазен авион од Турско производство

На Саемот во Велика Британија беше претставен прототип на млазниот авион „Хурџет“, кој се очекува многу наскоро да изврши...

Македонка Димкин / 18 јули, 2018 10:22