Влегувањето на Исус Христос во Ерусалим откако го воскресна четиридневно погребениот Лазар е мигот на најмногубројното и најрадосното препознавање во Него Господ и Спасител.

ДЕНЕС Е ЦВЕТНИЦИ: Празник на последното влегување на Исус во Ерусалим

Се означува почетокот на најтешката седмица во историјата на човештвото! Влегувањето на Исус Христос во Ерусалим откако...

Перо Милчин / 25 април, 2021 9:05

Според тогашните закони учител можело да биде само лице што наполнило триесет години.

УТРЕ Е ЦВЕТНИЦИ – ВЛЕГУВАЊЕ НА ИСУС ХРИСТОС ВО ЕРУСАЛИМ: Еве што да направите да ви се исполни секоја желба!

Утре е Цветници, христијански празник кој секогаш се слави точно една недела пред Велигден. Цветници е христијански празник...

Сара Фемина / 11 април, 2020 22:56

Една недела пред Велигден е празникот Цветници познат уште и како Цветоносна недела

Православните верници денеска го слават Цветници

Празникот Цветници познат уште и како Цветоносна недела и Врбица секогаш е една недела пред Велигден и се празнува во спомен...

admin@magazin / 21 април, 2019 8:18