Новите цени на нафтените деривати РКЕ ги пресметува по д новата методологија за формирање на малопродажните цени на дериватите.

ОД УТРЕ НОВИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА!

Утре регулаторната комисија за енергетика, треба да ја соопшти новата одлука за цените на горивата. Претходната недела цените...

Рејхан Бајрами / 23 јуни, 2019 14:57

Засега цената на „еуросупер 95“ е 69,50 денари за литар, „еуросупер 98“ е 72 денара за литар, а „еуродизелот“ се продава за 62,50 денари. Екстра лесното масло, се продава по цена од 52 денари.

Нови цени на горивата во Македонија

Утре нови цени на горивата во Македонија, новата цена ќе важи од полноќ. РКЕ по најавената измена или нова методологија за...

Весна Петровска / 9 јуни, 2019 15:33

Значителен пораст на цените на патарините во Грција од 1 јануари наредната година. На некои од патарините, зголемувањето ќе достигне и до 150 отсто.

Од 2019 година Грција ќе ги зголеми цените на патарините

Од 1 јануари 2019 година во Грција ќе поскапат патарините. Интернет страницата Грција инфо објави дека според новиот начин...

admin@magazin / 24 декември, 2018 10:17

Во соопштението на Државниот завод за статистика е пресметано намалување на индексите, на трошоците на животот во ноември 2018 година кај неколку производи.

Државен зaвод за статистика : Индекс на трошоци на живот во Ноември 2018 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на трошоците на животот во ноември 2018 година, во однос на претходниот...

admin@magazin / 8 декември, 2018 11:31

И покрај големите "економски" планови за целосна гасификација на државата факт е дека Македонија е потрошувач на електрична енергија

Во Македонија гасот е најскап а струјата најефтина во Европа

Еуростат за прв пат објави компаративни податоци за сите земји во и надвор од Унијата по колку точно плаќаат за гас а Македонија...

Мирко Бачиќ / 12 август, 2018 18:37