„Скопско прашање: еден чекор пред договор“; „Денес се затвора скопското прашање“; „Денес клучниот телефонски разговор“; „Северна Македонија договорено име“, се дел од насловите во грчките медиуми, во пресрет на денешниот, нов, телефонски разговор.

TA NEA: Република Северна Македонија е името за кое се договориле премиерите

Република Северна Македонија е името за кое се договориле двајцата премиери, а договорот меѓу двете земји, Зоран Заев и Алексис...

Македонка Димкин / 10:01

Заев не сакаше да ги коментира новите моменти во спорот околу името со Грција

Пропаднаа ли фамозните преговори со Грција ?

Молк од страна на премиерот Зоран Заев околу преговорите за името на државата меѓу Македонија и Грција. Премиерот денеска...

Македонка Димкин / 9 јуни, 2018 20:41

„Та Неа“: Утре се очекува да има брзи промени во преговорите за името на Република Македонија

Република Северна Македонија без превод, решение за кое до утре Заев треба да се изјасни

Според информациите на грчкиот весник „Та Неа“ утре се очекува да има брзи промени во преговорите за името на Република...

admin@magazin / 6 јуни, 2018 16:19

Во прашање се денови да се случи телефонскиот разговор меѓу премиерите на Македонија и на Грција

Заев: Верувам во среќен крај за името

Во прашање се денови да се случи телефонскиот разговор меѓу премиерите на Македонија и на Грција, и во моментот сѐ уште се...

admin@magazin / 5 јуни, 2018 17:08