Црна Гора масовно ги регистрира своите домашни производи додека Македонија нема ниту еден прехрамбен бренд

Црногорците од Брисел бараат да им регистрира пршута

Неодамна формираниот кластер “црногорска пршута” подготвува документација за регистрација на производот во Брисел. “Очекуваме...

Мирко Бачиќ / 10 август, 2018 6:59

Иако првично беше соопштено дека се работи за 2 тони полицијата на Црна Гора се корегираше во изјавата

Црногорската полиција заплени 20 тони хашиш а уапси 11 лица

Во заедничка операција на црногорската полиција и Американската агенција за борба против наркотици [ ДЕА ] минатата недела...

Мирко Бачиќ / 9 август, 2018 8:17

Иако во Македонија се промовира како квадрилатерална средба за Грција тоа е посета на Ципрас на Босна и Херцеговина

Во Мостар средба Заев – Ципрас

Во Мостар денес кон крајот на денот ќе се сретнат премиерите на Македонија – Грција – Црна Гора и Босна и Херцеговина. Официјално...

Мирко Бачиќ / 23 јули, 2018 9:49

Туристите и пливачите да внимаваат на длабочината, големите бранови и да ги избегнуваат неуредените плажи

Важно предупредување за сите што планираат да одмараат во Црна Гора

Посетителите и туристите кои одмараат на црногорското приморје поради сопствена безбеднос им се препорачуваа да се почитуваат...

admin@magazin / 22 јули, 2018 13:22