Орбан не само што ја спаси Унгарија од сакнции од Европскиот Парламент со вето од Чешка и Полска, туку неочекувано се позиционираше како лидер на националниот суверенитет

На Орбан по гласањето во Европскиот парламент му расте популарноста

Гласањето на Европскиот парламент со кое се казнува Унгарија поради наводното игнорирање на демократските стандарди му...

Мирко Бачиќ / 14 септември, 2018 7:17

И претседателот на Чешка, Милош Земан, сака да биде Доналд Трамп, па најави дека во ноември ќе се започнат првите формални чекори за преместување на амбасата во Ерусалим

Чешка ќе ја премести својата амбасада во Ерусалим

Чешка планира својата Амбасада во Израел да ја премести од Тел Авив во Ерусалим, по примерот на САД кои тоа го сторија во мај...

Мирко Бачиќ / 13 септември, 2018 11:37

Прага ова утро на крај од август со температура од 6.5 степени Целзиусови

Во Чешка рекордно ниска температура од минус 8.5 степени

Рекордно ниска температура за крајот на летото од минус 8.5 степени Целзиусови беа регистрирани синоќа во областа Шумава...

Мирко Бачиќ / 27 август, 2018 13:12