Во пресрет на 11 Октомври - Денот на народното востание, Град Скопје почна со акција за чистење на спомениците на Народно-ослободителната борба (НОБ).

СЕ ЧИСТАТ СПОМЕНИЦИТЕ НА НОБ!

СЕ ЧИСТАТ СПОМЕНИЦИТЕ НА НОБ! Во пресрет на 11 Октомври – Денот на народното востание, Град Скопје почна со акција за чистење...

Стојче Бушин / 10 октомври, 2020 10:42

Се чисти каменот и коритото на реката, пешачката патека на кејот, се корнат гранки, треви и грмушки со кои е обраснат овој дел од градот, се кастрат дрвјата, се уредува зеленилото и се чисти ѓубрето.

ЧИСТЕЊЕ И УРЕДУВАЊЕ НА КЕЈОТ НА ВАРДАР

Град Скопје деновиве интензивно работи на чистење и уредување на двете страни на кејот на реката Вардар, со цел овој дел од...

Стојче Бушин / 19 септември, 2020 21:32

Активностите ќе продолжат и во текот на претстојните денови, кога ќе бидат опфатени дел од игралиштата во останатите скопски општини.

ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА СПРОВЕДУВА МИЕЊЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА ДЕТСКИТЕ ИГРАЛИШТА ВО СИТЕ СКОПСКИ ОПШТИНИ

Утринава екипите на ЈП Комунална хигиена реализираа активности за миење и дезинфекција на реквизитите на неколку детски...

Стојче Бушин / 22 август, 2020 19:09

Оваа запоставена страна од кејот на Вардар, наскоро ќе стане нов добро уреден јавен простор.

СЕ ЧИСТИ И УРЕДУВА СЕВЕРНАТА СТРАНА ОД КЕЈОТ НА ВАРДАР

Екипи на градските јавни претпријатија континуирано работат на терен на чистење и уредување на северната страна од кејот...

Стојче Бушин / 25 јуни, 2020 7:29

Во текот на наредниот месец на терен ќе работат екипите на јавните градски претпријатија „Комунална хигиена“, „Паркови и зеленило“, „Водовод и канализација“ и „Улици и патишта“. Тие прво ќе го исчистат потегот, а онаму каде што е потребно ќе ги обноват патеките, ќе го уредат зеленилото и ќе го заменат осветлувањето. Во акцијата ќе се вклучи и УНДП преку имплементација на проект за поставување урбана опрема - корпи за џебен отпад.

ОД ЛЕПЕНЕЦ ДО АЕРОДРОМ – ПОЧНА ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА СЕВЕРНАТА СТРАНА ОД КЕЈОТ НА ВАРДАР

Екипите на Град Скопје денеска почнаа акција за чистење и уредување на северната страна од кејот на Вардар, на потегот од...

Стојче Бушин / 17 јуни, 2020 13:22

За чистење на автомобили не треба да се користат специјални средства за чистење, кои честопати се премногу агресивни за внатрешни материјали.

Еве како да го исчистите автомобилот за време на ЗАРАЗАТА: Обратете внимание на овие делови!

Покрај тоа што се грижите за лична хигиена и хигиена на просторот за живеење, исто така е важно правилно да го исчистите вашиот...

Сара Фемина / 26 март, 2020 22:02

Извршено е миење на сите улици во централното градско подрачје со средство за дезинфекција.

ОХРИД НЕ МИРУВА: Дезинфекција на контејнерите за отпад на сите локации, се мијат и улици!

Екипите на ЈП„Охридски Комуналец“ утрово спроведоа интензивни активности за подигање на нивото на јавната хигиена на подрачјето...

Сара Фемина / 15 март, 2020 15:20

Русковска со список во рака проверуваше кој од колегите дошол.

ВРЕДНА ЖЕНА: Обвинителката Вилма Русковска со раквици и ќеса за ѓубре чистеше по улиците во Скопје

Со ќеса и ракавици, Обвинителката Русковска, заедно со неколку вработени, се појави пред гаражата “26 јули” за да се приклучи...

Сара Фемина / 14 декември, 2019 15:55