Членовите на Комисијата се избираа од редот на истакнати стручњаци од областа на епидемиологијата, инфектологијата, микробиологијата, педијатријата, ветерината и други специјалности.

СТРУЧЊАЦИ ВО СВОЈАТА ПРОФЕСИЈА: Ова се членовите на Комисијата за заразни болести

Согласно член 249 од Законот за здравствена заштита, односно член 59 од Законот за заштита на населението од заразни болести,...

Стојче Бушин / 21 октомври, 2020 9:19

Покрај квалитетните производи, ресторанот нуди и храна што може да се вкуси во комбинација со вината“, информираа организаторите.

„Тиквешки вински салон 2019” во Кавадарци: Ќе се дегустира вино, ракија, вињак, маџун

Денеска од 13 до 19 часот ќе се дегустираат вино, ракија, вињак, маџун, произведени од членовите на семејните винарници од Тиквешијата. Здружението...

Сара Фемина / 14 декември, 2019 10:21

Пред референдумскиот молк и историскиот референдум за промена на името и негирање во постоењето на Македонската нација, партијата Левица со "внатрешна реогранизација"

“Левица” пред распад?

Група основачи на политичката партија Левица поднесoa кривична пријава против актуелното раководство. Обвинуваат дека фалсификувале...

Мирко Бачиќ / 27 септември, 2018 14:33

Анкетирањето и резултатите не се спорни - симптоматичен е составот на Управниот одбор на МЦМС низ годините

Кој се го сочинува[л] Управниот одбор на МЦМС за да ни е и анкетата појасна!

МЦМС не е ни млада ни неискусна невладина организација кога последните години повеќе има административно истражувачки карактер...

Мирко Бачиќ / 8 август, 2018 8:36