Им честитам на граѓаните за овој историски успех. Ова е голем чекор со кој обезбедивме големи придобивки за сите нас, но и за генерациите што доаѓаат.

Нуредини: Шар Планина стана национален парк

Со посебна гордост објавувам дека пратениците во Собранието на Република Македонија со мнозинство од 66 гласови дадоа зелено...

Владо Марин / 30 јуни, 2021 19:28

Со усвојување на овој Закон, Република Македонија ќе го добие првиот национален парк од прогласувањето на независноста со што вкупната површина на заштитени подрачја на национално ниво ќе изнесува 13,2% од севкупната територија.

Шар Планина се става под привремена заштита до донесување на Законот за нејзино прогласување за Национален парк

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини, согласно Законот за заштита на природата, донесе Решение...

Рејхан Бајрами / 22 март, 2021 21:39

Според телевизијата, телото го пронашол планинар кој веднаш пријавил во полиција.

ВОЗНЕМИРУВАЧКА ФОТОГРАФИЈА: Пронајдено мртво машко тело на Шар Планина

Денес е пронајдено е машко безживотно тело во Шар Планина, објави ТВ21. Телото го пронашол планинар кој веднаш пријавил во...

Мирко Бачиќ / 16 февруари, 2020 14:27

Аферата први ја откриваат планинарите додека власта сеуште молчи

На Шара исечени 600 хектари шуми во вредност од 3 милиони евра

Во продолжение целосно го пренесуваме постот објавен на социјалните мрежи на планинарот Бошко Видоески од Планинарскиот...

Мирко Бачиќ / 1 август, 2018 8:22