Само вакцинираните Косовари смеат да влезат во Швајцарија

Стоп за Косаварите и Македонците за влез во Швајцарија!

Швајцарија го стега обрачот: Од понеделник на туристите од Косово и од Македонија ќе им биде дозволен влез само доколку се...

Македонка Димкин / 11 септември, 2021 13:21

Група што ги претставува швајцарските полицајци напиша писмо до Швајцарската полициска федерација (ФССП) во кое се наведува дека полицајците работат за луѓето, а не за светската елита.

Швајцарската полиција застана покрај народот: Нема да спроведуваме мерки за ковид!

Швајцарската полиција застана покрај народот: Нема да спроведуваме мерки за ковид! Полицијата во Швајцарија крева бунт против...

Владо Марин / 22 август, 2021 16:29

Исклучоци би биле на религиозни места и од безбедносни или здравствени причини, како што се маски за лице што моментално се носат за заштита од ковид-19, како и за традиционалните карневалски прослави.

Швајцарците на референдум изгласаа забрана за носење бурки

Со тесно мнозинство, 52 проценти „за“, 48 проценти „против“, Швајцарците на референдум одлучија да забранат покривање на...

Сара Фемина / 8 март, 2021 7:47

Покрај митото, даночното намалување нема да биде ниту трошок за финансирање на криминални активности, ниту авансно обештетување на делото, одлучи владата.

Швајцарија ги засилува контролите: Oд 2022 година ќе оданочува поткуп и мито

Швајцарските компании од 2022 година веќе нема да можат да одбиваат мито платено на физички лица од даночната основа, утврди...

Рејхан Бајрами / 16 ноември, 2020 8:42

Само оние кои ќе патуваат од Белгија, Чешка, Андора и Ерменија се бара да го одржат карантинот во Швајцарија во рок од 10 дена.

Швајцарија ги отстранува Македонија и Албанија од карантинскиот список!

Федералната влада на Швајцарија во својата најнова одлука класифицираше само четири земји како области со голем ризик. Од...

Рејхан Бајрами / 29 октомври, 2020 7:27

Швајцарија е првата земја на светската топ листа по развој на 5G мрежа, т.е. втора во светот според развојот на 5G мрежата веднаш после Јужна Кореја!

Швајцарија е лидер во Европа за развој на 5G мрежа

Швајцарија почна со развој на 5G мрежата после Словенија, а сега е веќе лидер во Европа.  Швајцарија е првата земја на светската...

Владо Марин / 4 октомври, 2020 21:20

Швајцарската народна партија (SVP), која има најмногу мандати во паралементот, повика на референдум за укинување на Спогодбата за слободно движење на луѓето со ЕУ, која е на сила од 2002 година, го побара десничарската партија, а тоа дополнително ќе загрозеше уште шест билатерални спогодби со ЕУ.

Швајцарците убедливо го одбија планот за напуштање на договорот за слободно движење со ЕУ

Швајцарците со големо мнозинство го отфрлиле со референдумот во неделата предлогот на Швајцарската народна партија (SVP)...

Владо Марин / 27 септември, 2020 19:20

ОНА командантот имаше приложено психијатриска потврда до надлежните од инвалидската служба во Луцерн, која потврдуваше работна неспособност, поради боледување од параноидна шизофренија. Истата е потврдена и од Швајцарскиот суд.

Ахмети во Швајцарија примал инвалидска пензија за параноидна шизофренија?

Имено се до моментот кога отпатува на македонскиот фронт 2000-та година, иако се смета дека Швајцарија од Ахмети побарала да...

Катерина Крстиќ / 7 август, 2020 18:20