Министрите за внатрешни работи на земјите-членки на ЕУ и на Шенген зоната го отфрлија приемот на Бугарија во Шенген, јавуваат бугарските медиуми. „За“ таквата одлука гласале 25 министри, а против биле двајца

ЕУ донесе одлука: Хрватска влегува во Шенген, Бугарија и Романија не

Министрите одлучија Хрватска да стане членка на Шенген, пренесуваат хрватските медиуми! Министрите за внатрешни работи...

Перо Милчин / 8 декември, 2022 16:48

Премиерот Зоран Заев ќе биде и домаќин преку видео врска и на потпишувањето на билатералниот договор помеѓу Албанија и Србија за слободно движење на нивните граѓани само со лични карти.По потпишувањето на договорот ќе следат кратки обраќања на лидерите.

Заев, Вучиќ и Рама утре потпишуваат Меморандум за соработка во борбата против Ковид-19

Претседателот на Владата, Зоран Заев заедно со претседателот на Србија, Александар Вучиќ и премиерите на Албанија и Србија,...

Мартин Попоски / 8 ноември, 2020 21:24

Зашто, Вучиќ покажува дека не само што не е будала, туку одлично ја владее локалната геополитика.

ГЕРОСКИ: Мал Шенген, голем ВУЧИЌ, за ЕДИ патики, за КУТРИОТ наш премиер Зоран – ОПИНЦИ!

Нема дилеми дека договорот наречен „Мал Шенген“, што го постигнаа лидерите на Србија, Албанија и на Македонија, Александар...

Перо Милчин / 10 ноември, 2019 19:22