Тој додаде дека Градот Скопје нема да застане со опремување на противпожарната бригада и подобрување на условите за работа.

ШИЛЕГОВ: РЕШЕН Е ДОЛГОГОДИШНИОТ ПРОБЛЕМ СО ПЛАТИТЕ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

По исцрпните разговори кои претставниците на Градот Скопје и на Владата ги водеа со синдикатите на скопските пожарникари...

Рејхан Бајрами / 18 ноември, 2020 16:11

Велосипедската патека и тротоарот се доволно широки и физички одвоени со жардиниера со средишно зеленило или со дрворед за кои е поставен систем за наводнување капка по капка.

ШИЛЕГОВ: ВОВЕДУВАМЕ НОВИ СТАНДАРДИ ЗА ГРАДСКИТЕ ТРОТОАРИ

Градот Скопје воведува нови стандарди во работењето при изградба и реконструкција на улиците, а според новите стандарди...

Перо Милчин / 17 ноември, 2020 13:18

На Скопје му треба градоначалник, а не шминкер.

ВМРО-ДПМНЕ: 200 илјади евра за новогодишно украсување, Шилегов да ги донира за лаптопи за учениците

Кога градот Скопје е најпогоден град од корона-заразата и луѓе умираат секој ден, на Шилегов му дојде до новогодишна забава,...

Стојче Бушин / 8 ноември, 2020 14:00

Целта на овој Јавен повик е поддршка на иновативни решенија за локалните проблеми со кои се соочуваат општините.

ОФИЦИЈАЛНО ОТВОРЕН ЈАВНИОТ ПОВИК „ЕУ ЗА ОПШТИНИТЕ – ПОДОБРУВАЊЕ НА ЛОКАЛНИТЕ ОПШТИНСКИ УСЛУГИ ПРЕКУ ИНОВАТИВНИ КОНЦЕПТИ”

Градоначалникот Шилегов, кој е и претседател на ЗЕЛС, денеска преку Zoom апликацијата учествуваше на информативната сесија...

Стојче Бушин / 29 октомври, 2020 21:12

Последниот испад на Шилегов се однесува на реалните и очекувани барања на противпожарната бригада од Автокоманда, коишто единствено го бараат она што им следува согласно ризичноста на работното место - надомест за ризик на работно место!

Без пожарникари не можеме, без Шилегов сигурно можеме

Самоволието и арогантниот однос од страна на функционерите на СДС од ден во ден стануваaт се почести. Наместо да се решаваат...

Мате Парлоф / 28 октомври, 2020 14:28

Скопје е многу поспецифично од другите единици на локална самоуправа имајќи го предвид дуализмот во локалната самоуправа, затоа одлучивме дека е паметно ова што го имаме како концепт, додека не се реши системски што со комуналната полиција.

ШИЛЕГОВ: БИ ГИ УКИНАЛ ЦЕНТРАЛНИТЕ ИНСПЕКЦИИ, ДА НЕ ПОСТОИ ДРЖАВЕН ИНСПЕКТОРАТ

На дебатата „Како до ефикасни и независни инспекциски служби во Скопје“ што ја организираше НВО Инфоцентарот, градоначалникот...

Перо Милчин / 25 октомври, 2020 10:54

На денешната прес-конференција присуствуваа и градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и претседателот на здружението „Гоу Грин“, Антонио Јовановски.

ШИЛЕГОВ: СЕ ОСЛОБОДУВААТ И УРЕДУВААТ НОВИ ЈАВНИ ПРОСТОРИ, СКВЕР ЈАДРАН ЌЕ ДОБИЕ НОВ ЛИК

Уредувањето на Сквер Јадран, во центарот на градот, е во целосна согласност со тенденцијата на Град Скопје да ослободи и да...

Стојче Бушин / 9 октомври, 2020 16:12

Покрај оваа важна функција, додаде тој, коридорите се од особено значење и за одржување на еколошките процеси, тие се патиштата за движење на животните, тие се основа за одржување на биолошката разновидност и за одржување на здрава животна средина.

Презентиран Основниот проект за воспоставување зелен коридор на Лепенец

ШИЛЕГОВ: ЗЕЛЕНИТЕ КОРИДОРИ НА ЛЕПЕНЕЦ И СЕРАВА СЕ НАСЛЕДСТВО КОЕ ЌЕ ИМ ГО ОСТАВИМЕ НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ Градоначалникот Петре...

Стојче Бушин / 5 октомври, 2020 15:37