Од министерството додаваат дека треба да се направи разграничување на поимите настава и учебна година, а дека тука стои дека учебната година трае до 31 август, за разлика од наставната која е пократка.

МОН: Учебната година ќе заврши како и секогаш, на 10 јуни

Децата и родителите од утринава беа збунети откако во службен весник излезе информација во која стои дека новата учебна...

Катерина Крстиќ / 1 октомври, 2020 23:54

Учениците до трето одделение, освен оние чии родители не се согласиле, наставата ќе ја следат со физичко присуство.

Учебната година ќе трае до 31 август 2021 година

Владата донесе одлука учебната година да трае до 31 август 2021 година, објави Нетпрес. Одлуката е објавена во Службен весник...

Катерина Крстиќ / 16:25

Веќе е речиси извесно дека училиштата во земјава, каде бројот на деца е многу мал ќе имаат редовна настава со секојдневно одење во училиште, единстевно што треба да договорат е како ќе работат оние училишта каде има огромен број деца во паралелките.

ШКОЛИТЕ СО МНОГУ ДЕЦА ВО КОМБИНИРАНА НАСТАВА, ОСТАНАТИТЕ РЕДОВНО ВО ШКОЛО?

Претставнивници од Министерството за образование и наука, денеска и утре на состанок со Комисијата за заразни болести ќе...

Катерина Крстиќ / 4 август, 2020 10:33