Македонскиот јазик денес е признат во целиот свет и неговата посебност е впишана во личната карта на нашата држава, во големото семејство на народи и на земји членки на ОН!

ЗАЕВ: Сè дури постои македонскиот јазик, ќе постојат и Македонците – Бугарија не бара Македонија да го промени Уставот

„Македонскиот јазик е признат во целиот свет и слободно се користи насекаде. Нашиот јазик е нашиот идентитет. Сакам да испратам...

Стојче Бушин / 20 октомври, 2020 14:18

Во интервју за телевизијата Блумберг вели дека вината е кај нив што бугарите се убедени дека двете држави имаат заедничка историја “на еден народ”.

Бугарскиот историчар Дечев: Создавањето на македонската нација не се разликува од другите

Крајно време е Бугарија да прекине со претензиите за македонскиот јазик, официјалниот јазик не може да биде дијалект на друга...

Стојче Бушин / 13 октомври, 2020 6:07

Министерот за надворешни работи Никола Димитров, на покана на Македонската академија на науките и уметностите, денеска присуствуваше на промоција на четирите капитални изданија за македонскиот јазик.

Димитров: Македонскиот јазик е затворено прашање и дома и во странство

Македонскиот јазик, за нас Македонците, е затворено прашање и дома и во странство. Секое пријателство да биде вистинско и...

Стојче Бушин / 7 јули, 2020 20:37

Албанија ги затвори границите на 13 март за да го спречи ширењето на коронавирусот во земјата.

Министерот Никола Димитров напиша ТВИТ само на албански јазик!

Министерот за надворешни работи Никола Димитров напиша твит на албански јазик! Министерот Димитров на социјалната мрежа...

Стојче Бушин / 31 мај, 2020 10:52

Презиме многу познато во јавноста. Не можат веќе да го поднесат Заев.

Латас за Заев: Дали навистина заслужуваме да не води неписмен лик кој е за потсмев со своето незнаење?

Што би рекол Франц Кафка во Замок (Das Schloss), ние сме во долга ноќ без сон. Тешка и темна, која никако да заврши, полна со неизвесност,...

Стојче Бушин / 10 мај, 2020 23:57

Македонската света земја којашто Вие со македонска крв ја окупиравте, не Ви ја продадовме, ниту Ви ја подаривме.

ТОДОР ПЕТРОВ: ЕУ и НАТО не се достојни за промена на името на државата и идентитетот на нацијата!

Свесни ли се Заев и неговата камарила до кое дереџе ја доведоа државата и нацијата, или ќе останат до крај верни на велепредавството,...

Перо Милчин / 13:12

Повод повторно да се навратам на ова прашање е неодамнешната изјава на Денко Малески дека Гоце Делчев и Крсте Петков Мисирков се бугари.

КОСТОВСКИ: Се чуствувам и ќе останам МАКЕДОНЕЦ, не постои сила што ќе ме преименува во БУГАРИН!

Деновиве, сметам дека е нужно да се проговори за актуелните и тензични односи со нашиот сосед Република Бугарија, особено...

Рејхан Бајрами / 7 мај, 2020 23:07

Захариева во врска со суловите под кпои Бугарија би ја поддржала Македонија вели дека бугарската страна е со интерес Скопје да ја признае историјата.

ЗАХАРИЕВА: Македонскиот јазик е на основа на западнобугарски дијалект со србизми!

Македонија да ја признае историјата, а ние да ја признаеме нивната реалност, вели шефицата на бугарската дипломатија, Екатерина...

Стојче Бушин / 3 мај, 2020 17:45