Според Фрчковски по ова пандемија владата може да создае социјално општество, а за пример ја зеде Полска.

Фрчкоски удри по банките: Да им се земе крупниот бизнис по 30 отсто од профитот!

Професорот Љубомир Фрчковски, во вечерашното отворено студио 24 говорејќи на темата коронавирус кој го погоди и светот и...

Катерина Крстиќ / 16 април, 2020 19:30

Заев изненаден што се што избришал сега ке мора да враќа во нацрт амндманите, откривајќи дека е во постојани консултации со официјална Атина за измените во Македонскиот Устав

Пиши – бриши нацрт амандмани, Фрчкоски за Рамковниот, Поповски за народот

Професорот на Правниот факултет Љубомир Фрчкоски на јавната расправа за уставните амадмани изјави дека предлагачот на амандманите...

Мирко Бачиќ / 6 декември, 2018 6:54

Човекот кој се "офајди" од пишувањето Устав во 1991-ва година и Амандмани во 2001-ва година и беше министер 7 години земаше пари од вештачка држава на вештачка нација

Фрчкоски: “Македонија е измислена земја со измислена нација”

Професорот Љубомир Фрчковски во интервју за “Иквал Тајмс” на тема што ќе значи промената на името за македонскито идентитет...

Мирко Бачиќ / 22 август, 2018 7:20

Што напиша Глигоров за понуденото мито од Грција за промена на името

И “Македонија е сè што имаме” од Глигоров ќе има придавка?!

Во својата книга “Македонија е сè што имаме”– мемоарски записи напишана 2000 година а објавена 2001 година – Глигоров...

Мирко Бачиќ / 31 јули, 2018 10:21