Управата за финансиска полиција истакнува дека акцијата е спроведена по претходно спроведени контроли и истражни дејствија дека група правни и физички лица од државата увезуваат од оваа недозволена сорта тутун кој потоа се носи на повеќе локалции каде се сече, реже и пакува во амбалажа од 300, 500, 800 или 1000 грама и се обележува со натпис од познати брендови.

Финансиска полиција се огласи по вчерашната акција во скопско Љуботен

Во селото Љуботен вчера имаше голема полициска акција. Полицијата ја спроведе акцијата поради тутнот кој го обработуваат. Мештаните...

Валерија Петрова / 26 јуни, 2019 18:07

Приведени на информативен разговор се четири физички лица кои го купувале режаниот тутун, а потоа со нелегални машини го преработувале го продавале на црниот пазар.

Најнови детали за полициската акција во Љуботен- еве колку тони тутун заплени полицијата

Денеска во утринските часови, полицијата заплени над 12 тони режан тутун кој нелегално е увезен во земјава.Тутунот е запленет...

Катерина Крстиќ / 25 јуни, 2019 18:58

Како што информираат граѓаните за „Независен весник“ акцијата се спроведува заради тутунот што го обработуваат.

Голема полициска акција во Љуботен: Полицијата на нозе, жителите преплашени, цело село е блокирано!

Во село Љуботен од утрово се спроведува голема полициска акција. Целото село е блокирано, а многу куќи од 5 часот наутро се...

Рејхан Бајрами / 11:04