Никој не останува рамнодушен кога настапува „Танец“. Уште при првиот звук од зурлата, уште на првиот удар од тапанот и при првиот чекор на ороводецот ни заигруваат срцата, ни затреперува телото.

Седумдесет години „ТАНЕЦ“ – амбасадор на македонскиот фолклор насекаде низ светот!

„Танец“ — aнсамбл за народни игри и песни на Македонија, основан во 1949 година. Со своето долгогодишно постоење, „Танец“...

Перо Милчин / 25 јуни, 2019 22:27

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, денеска беше на одбележувањето на 70 години од прогонот на Македонците од Егејска Македонија.

Мицкоски: Заев со договорот се откажа од прогонетите Македонци од грчката граѓанска војна

Мицкоски во Фејсбук статус напиша дека Македонците ја носат таа тажна судбина на историјата и историските случувања и балканските...

admin@magazin / 30 јуни, 2018 15:12

Граѓаните порачаа дека договорот со Грција е велепредавство

Одбележани 70 години од прогонот на Македонците од Егејска Македонија

Утринава во паркот Жена Борец одбележани беа 70 години од прогонот на Македонците од Егејскиот дел на Македонија. Цвеќе пред...

admin@magazin / 12:58