Денот на жената почна како политички настан но денес стана нешто сосема друго. Ден кога жената се слави како мајка, сопруга, сестра!

Денес е 8-ми март денот на жената: Одберете подарок за саканата

Oд политички настани и синоними за успешна борба на жените за рамноправност, 8-ми март денес стана датум на кој се слави жената...

admin@magazin / 8 март, 2022 5:47

Идејата за одбележување на посебен ден посветен на жените потекнува од почетокот на 20-от век, а на неа посебно инсистираше социјалистичкото движење.

Среќен 8-ми Март на сите жени! Еве зошто се слави

Меѓународен ден на жената — светски празник што се одбележува на секоја година на 8 март. Тоа е ден кога се одбележува борбата...

admin@magazin / 5:36

Меѓународниот ден на жената во различни земји има различна симболика

Среќен 8-ми Март на сите жени ! Еве зошто се слави..

Меѓународен ден на жената — светски празник што се одбележува на секоја година на 8 март. Тоа е ден кога се одбележува борбата...

Узунов Бобан / 8 март, 2019 11:17