СМК повторува, дека Македонците никогаш не биле, не се и нема да бидат Бугари, ниту било кога ќе прифатат таква конструкција од кујната на Заев и Борисов заради членство во Европската Унија!

Петров: Македонците никогаш не биле, не се и нема да бидат Бугари ниту ќе ја прифатат играта на Заев поради членството во ЕУ

БУГАРСКАТА АГРЕСИЈА ВРЗ МАКЕДОНЦИТЕ И МАКЕДОНИЈА ПРОДОЛЖУВА! 25 октомври 2020 година, Софија, Бугарија – Светскиот Македонски...

Рејхан Бајрами / 26 октомври, 2020 4:57

Македонија не пати од дефицит на демократија, туку од суфицит на врховизам. А, врховизмот не е етничко, туку геополитичко прашање.

ПЕТРОВ: Во времето на Бранко Црвенковски, Љупчо Георгиевски беше дежурен БУГАРОФИЛ

ОД ПРЕМИЕР НА МАКЕДОНИЈА ДО МЕТАМОРФОЗАТА “ЕТНИЧКИ БУГАРИН“ СО ПАСОШ ВО СОФИЈА, МЕДИЈАТОР СО БУГАРИЈА НЕ БИВА! Македонија...

Стојче Бушин / 24 октомври, 2020 16:47

Затоа и во последниот текст на крајот од последната страница, Ѓорѓи Џибрилов ќе подвлече дека “делото на тој голем Македонец создаде легенда од него и го направи наше знаме“!

БУГАРСКАТА ЦЕНЗУРА НА ДЕЛО: СОФИЈА ГО ЗАБРАНИЛА ВЕСНИКОТ ОД 1938 ГОДИНА ЦЕЛОСНО ПОСВЕТЕН НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ!

Што пишува во весникот што требал да биде објавен по повод 35 годишнината од смртта на Гоце Делчев и Илинденското востание...

Стојче Бушин / 20 октомври, 2020 19:39

Избран е за член на Македонската академија на науките и уметностите надвор од работниот состав во Одделението за лингвистика и литературна наука.

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС: АКАДЕМИК ИЛИЈА ЧАШУЛЕ КОРИФЕЈ НА МАКЕДОНСКАТА ЛИНГВИСТИКА

18 октомври 2020 година, Скопје, Македонија – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) изразува искрена почит кон ликот и делото...

Стојче Бушин / 19 октомври, 2020 8:39

СМК протестира поради злоупотребата на бугарските пасоши за Македонците во Албанија како можност за евиденција на Македонците со “бугарски корени“ во обидите да се иселат од Албанија во земјите на Западна Европа.

СОФИЈА СЕ ПОАГРЕСИВНА ВО ОБИДИТЕ ЗА ДЕНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА КАКО “БУГАРИ“

Светскиот Македонски Конгрес изразува жалење од изјавата на албанскиот министер за надворешни работи Гент Цакај при вчерашната...

Стојче Бушин / 17 октомври, 2020 20:40

Ниеден политичар или историчар не може да ги разбере ирационалните барањата на бугарската држава.
Бугарија е фашистичка држава, окупатор во Втората светска војна која треба да го признае македонското малцинство

Бугарија е фашистичка држава, окупатор во Втората светска војна која треба да го признае македонското малцинство

Дури и да не ѝ се надомести на Македонија за бугарската окупацијата преку воена репарација, која е меѓународна обврска, останува...

Стојче Бушин / 13:08

Нашата црква не е на продажба и нема да дозволиме некој да си игра со нас, да нѐ понижува, ниту да го граба она што ние и нашите претходници со пот и крв сме го создавале!

Митрополит АГАТАНГЕЛ: Македонската црква не е на продажба и нема да дозволиме некој да си игра со нас и да не понижува!

ОБРАЌАЊЕ ДО МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ПО ПОВОД ПРИЗНАВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА! Возљубени мои духовни чеда, будно...

Стојче Бушин / 9:56

-Денес навршуваат 13 години од кобната смрт на легендарната ѕвезда на македонската музичка сцена, македонскиот бренд Тодор Проески - Тоше.

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС- СПОМЕН ЗА ТОДОР ПРОЕСКИ 1981-2007!

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС- СПОМЕН ЗА ТОДОР ПРОЕСКИ 1981-2007! 16 октомври 2020 година, Крушево, Македонија! -Денес навршуваат...

Стојче Бушин / 16 октомври, 2020 17:28

Останати вести од Колумна

СМК протестира поради злоупотребата на бугарските пасоши за Македонците во Албанија како можност за евиденција на Македонците со “бугарски корени“ во обидите да се иселат од Албанија во земјите на Западна Европа.

СОФИЈА СЕ ПОАГРЕСИВНА ВО ОБИДИТЕ ЗА ДЕНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА КАКО “БУГАРИ“

Светскиот Македонски Конгрес изразува жалење од изјавата на албанскиот министер за...

Ниеден политичар или историчар не може да ги разбере ирационалните барањата на бугарската држава.
Бугарија е фашистичка држава, окупатор во Втората светска војна која треба да го признае македонското малцинство

Бугарија е фашистичка држава, окупатор во Втората светска војна која треба да го признае македонското малцинство

Дури и да не ѝ се надомести на Македонија за бугарската окупацијата преку воена репарација,...

Нашата црква не е на продажба и нема да дозволиме некој да си игра со нас, да нѐ понижува, ниту да го граба она што ние и нашите претходници со пот и крв сме го создавале!

Митрополит АГАТАНГЕЛ: Македонската црква не е на продажба и нема да дозволиме некој да си игра со нас и да не понижува!

ОБРАЌАЊЕ ДО МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ПО ПОВОД ПРИЗНАВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА...

-Денес навршуваат 13 години од кобната смрт на легендарната ѕвезда на македонската музичка сцена, македонскиот бренд Тодор Проески - Тоше.

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС- СПОМЕН ЗА ТОДОР ПРОЕСКИ 1981-2007!

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС- СПОМЕН ЗА ТОДОР ПРОЕСКИ 1981-2007! 16 октомври 2020 година,...

Денес живее на Водно, инвестира во згради, маркети и хотели во регионот како среден бизнисмен, а повремено и наменски, коментира национални теми по порачка.

ПЕТРОВ: Заев стана поголем врховист и колаборационист и од Љубчо Георгиевски, а СДСМ стана албанска партија

ВРХОВИСТИТЕ НА (С)ЦЕНА ВО МАКЕДОНИЈА! Македонија не пати од дефицит на демократија,...

14 октомври 2020 година, Софија, Бугарија - Советот на Европа бара Софија да започне дијалог со Македонците во Бугарија!

ПЕТРОВ: Софија да започне дијалог со Македонците во Бугарија кои изразија интерес за заштитата што ја овозможува Рамковната конвенција

СОФИЈА ДА ЗАПОЧНЕ ДИЈАЛОГ СО МАКЕДОНЦИТЕ ВО БУГАРИЈА! 14 октомври 2020 година, Софија,...

Од 26 до 30 јануари 2003 година, делегација на Светскиот Македонски Конгрес предводена од претседателот Тодор Петров престојуваше во Египет. На 27 јануари 2003 година, делегацијата на Светскиот Македонски Конгрес ја посети Амбасадата на Македонија во Каиро и амбасадорот Јошко Станковиќ.

Тодор Петров: Македонците не ги изградија манастирите и црквите да ги продавате на душманите и да тврдите дека сме Срби, Бугари или Грци

“Ако Бог е со Вас, кој е против Вас?“ рекол Светиот Апостол Павле. Македонската Православна...

Договорот на Бојко Борисов со шарлатанот Зоран Заев од 1 август 2017 година е ветер и магла, за Македонците тој договор не важи, за Македонците тој договор е ништовен, ревизијата за нова политичка историја на Македонскиот народ и на Македонија по рецептите на Софија е неприфатлива, никогаш нема да важи!

ТОДОР ПЕТРОВ: Софија нова историја за Бугарија не може да напише преку Македонците и Македонија

ФАШИСТИЧКА БУГАРИЈА!!! Ако Германците им се извинија на Пољаците и Евреите за злосторствата...