„Апсолутен наш приоритет, за тоа многу пати имаме разговарано и со префектот, е заштита и зајакнување на македонските производи со формирање и меѓународно сертифицирање на еден колективен бренд за нив.

МИЦОТАКИС: „Ќе го заштитиме брендот ‘Македонија’, вистинската Македонија и автентичната Македонија„

Употребата на името Македонија и придавките македонски/македонско за економски цели е едно од прашањата кои останаа отворени...

Перо Милчин / 8 септември, 2019 18:27

Турција го претстави млазниот авион „Хурџет“ на авиосаем во Велика Британија

Хурџет е името на новио млазен авион од Турско производство

На Саемот во Велика Британија беше претставен прототип на млазниот авион „Хурџет“, кој се очекува многу наскоро да изврши...

Македонка Димкин / 18 јули, 2018 10:22

КОСМЕТИКА Франкфурт повторно ќе ги отвори вратите за трговски посетители

КОСМЕТИКА Франкфурт 23 – 24 јуни 2018 година

Од 23-ти до 24-ти јуни, 2018 година, КОСМЕТИКА Франкфурт повторно ќе ги отвори вратите за трговски посетители. На изложбена површина...

Македонка Димкин / 27 мај, 2018 1:03

Останати вести од Саеми