Мевлемот ги елиминира вишокот маснотии и вода од организмот, но ја подобрува и функцијата на мозокот, го подобрува памтењето, го подобрува слухот и видот.

РЕЦЕПТ ЗА УСПЕШНО СЛАБЕЕЊЕ: Свеж рен, лимон и мед!

Испробан рецепт за слабеење околу половината. Многу стар рецепт кој моментално станува доста актуелен помеѓу младите. Според...

Сара Фемина / 28 мај, 2022 15:56

Иако не се многу опасни сепак камењата во бубрезите прават големи проблеми, и предизвикуваат неподносливи болки.

Природен лек кој ќе ви помогне за исфрлање на камен од бубрезите

Според последните направени истражувања било утврдено дека  на еден од 20 луѓе, во текот на животот телото му создава камења...

Катерина Крстиќ / 16 мај, 2022 3:02

Покрај естетиката, важно е да се води грижа и за здравјето.

ПРАВИЛА за купување и припрема на јајца за ВЕЛИГДЕН: Еве колку време треба да се варат да не пукаат!

Велигденските јајца се обележје на големиот христијански празник Велигден. Јајцата се бојосуваат (вапцуваат) и се украсуваат...

Сара Фемина / 21 април, 2022 6:15

На овој ден рано наутро пред изгрејсонце, домаќинките ги бојадисуваат првите велигденски јајца. Најпрво каснуваат малку леб, се вртат кон исток, се прекрстуваат и ги бојат првите три црвени јајца.

Денес се вапцаат јајца- првото велигденско јајце има посебна моќ!

Велики четврток или Величетврток — ден од Страдалната седмица. Според источното христијанство тој е шестти...

Катерина Крстиќ / 5:06

Еве што треба да се најде на вашата велигденска трпеза, и какви значења имаат…

Еве што треба да има на вашата ВЕЛИГДЕНСКА ТРПЕЗА !

Препород, Велигден или пролет се слави во разни цивилизации, а многу пагански обичаи од старите времиња се задржале се до...

Сара Фемина / 20 април, 2022 10:27

Цветовите се групирани во гроздови (verticil-и) на една исправена боцка, по боја се бели до розеви. Венчето е двоусно со четири субеквални венечни ливчиња, при што горните се обично поголеми. Плодот е мала и сува капсула која содржи едно до четири семиња.

НАНЕ, природен лек за многу болести!

Нането (односно Mentha) е род со околу 25 вида (и стотици вариетети на цветни растенија во фамилијата Lamiaceae. Видовите од родот Mentha...

Сара Фемина / 6 април, 2022 7:32

„Сигер веруваше дека психолошките фактори (хроничен стрес, депресија, конфликт, сексуална дисфункција, итн.) Се директна причина за рак.

ДОКТОР НЕСТОРОВИЌ ЗА ЛЕЧЕЊЕТО НА КАРЦИНОМ: Еве неколку билки кои помагаат во борбата против ракот!

Проф. Д-р Бранимир Несторовиќ објави напис на својот блог во кој зборува за третман на рак со лековити растенија. „Марија...

Сара Фемина / 23 март, 2022 6:39

Останати вести од Совети

На овој ден рано наутро пред изгрејсонце, домаќинките ги бојадисуваат првите велигденски јајца. Најпрво каснуваат малку леб, се вртат кон исток, се прекрстуваат и ги бојат првите три црвени јајца.

Денес се вапцаат јајца- првото велигденско јајце има посебна моќ!

Велики четврток или Величетврток — ден од Страдалната седмица. Според источното...

Цветовите се групирани во гроздови (verticil-и) на една исправена боцка, по боја се бели до розеви. Венчето е двоусно со четири субеквални венечни ливчиња, при што горните се обично поголеми. Плодот е мала и сува капсула која содржи едно до четири семиња.

НАНЕ, природен лек за многу болести!

Нането (односно Mentha) е род со околу 25 вида (и стотици вариетети на цветни растенија во...

„Сигер веруваше дека психолошките фактори (хроничен стрес, депресија, конфликт, сексуална дисфункција, итн.) Се директна причина за рак.

ДОКТОР НЕСТОРОВИЌ ЗА ЛЕЧЕЊЕТО НА КАРЦИНОМ: Еве неколку билки кои помагаат во борбата против ракот!

Проф. Д-р Бранимир Несторовиќ објави напис на својот блог во кој зборува за третман...