Така, некои во смесата додаваат мелени домати, некои моркови, а најчесто се користи модриот патлиџан како најефективен додаток на традиционалниот ајвар.

ТРАДИЦИОНАЛЕН МАКЕДОНСКИ АЈВАР СО МОДРИ ПАТЛИЏАНИ!

Ајвар е посебен вид на салата, направена од црвени пиперки. Ајварот е еден од највкусните специјалитети и најголемите тајни...

admin@magazin / 19:20

Вкусен ручек за вашето семејство.

Вкусна зелка со мелено месо: Брзо е и лесно, еве што ви е потребно за да биде СОВРШЕНО!

Брзо и лесно за јадење од вообичаени состојки, што значи овие состојки се достапни преку целата година. Зелка е ливкасто зелено...

admin@magazin / 17 септември, 2023 10:03

Останати вести од Рецепти

Така, некои во смесата додаваат мелени домати, некои моркови, а најчесто се користи модриот патлиџан како најефективен додаток на традиционалниот ајвар.

ТРАДИЦИОНАЛЕН МАКЕДОНСКИ АЈВАР СО МОДРИ ПАТЛИЏАНИ!

Ајвар е посебен вид на салата, направена од црвени пиперки. Ајварот е еден од највкусните...