Во рамките на 47. Мајски оперски вечери на 12 мај ќе биде изведен еден од најубавите балети во класичната уметност „Лебедово езеро“ на Петар Илич Чајковски

“ Мајски оперски вечери“ утре со “Лебедово езеро“

Во улогата на Одета и Одилија, белиот и црн лебед ќе настапи Маја Махатели од Грузија, додека во улогата на принцот Зигфрид...

Стефан Каневче / 11 мај, 2019 16:20

Примабалерината повторно ќе ја толкува главната улога во балетската премиера „Либертанго“ на Астор Пјацола

Александра Мијалкова во Либертанго на Пјацола

  На 14 јуни 2018 на сцената на Македонската опера и балет, премиерно ќе биде реализирана балетската претстава „Либертанго“...

admin@magazin / 5 јуни, 2018 10:39

На 20.06.2018 година, на големата сцена во Македонската опера и балет, Културно – уметничкиот центар Битрикс ќе ја изведе премиерата на најновата танцова претстава наречена “Тишина”.

Танцот во „Тишина” со гласна порака против семејното насилство

Идејата за претставата “Тишина” е поттикната од еден од најчестите проблеми на денешницата – семејното насилство. Низ...

admin@magazin / 2 јуни, 2018 10:51