Првиот дигитален Конгрес на СДСМ ќе се одржи преку електронска платформа Зум (ZOOM), заради заштита на здравјето на граѓаните, делегатите, медиумските работници и со целосно почитување на мерките и препораките за зашитита од Ковид 19.

СДСМ денеска ќе одржи дигитален Конгрес

СДСМ денеска со почеток во 13:00 часот ќе го одржи 25. Конгрес преку платформата Зум. -Првиот дигитален Конгрес на...

Перо Милчин / 25 октомври, 2020 9:05

Зимското сметање на времето почнува секој последен викенд во октомври и трае до последниот викенд во март следната година, кога повторно настапува летното сметање на времето.

Поместете ги стрелките на часовниците: ОД ОВАА НОЌ ПОЧНУВА ЗИМСКОТО СМЕТАЊЕ НА ВРЕМЕТО

Од оваа ноќ започнува зимското сметање на времето, со поместување на стрелките на часовниците за еден час наназад, времето...

Перо Милчин / 24 октомври, 2020 22:22

Тие се бореа за слобода, еднаквост, за вистински независна и признаена држава од светот. Идеали кои со членството во НАТО и Европската Унија се постигнати на ниво кое било незамисливо порано.

Николовски со честитка за 23-ти октомври: Македонските револуционери се гордост и пример за нас!

Македонските револуционери се гордост и пример за нас, она што сме денес во голема мера го должиме на нив. Затоа денеска се...

Рејхан Бајрами / 23 октомври, 2020 11:40

ЕУ и НАТО не се достојни за промена на името на државата Македонија и идентитетот на Македонскиот народ!

ЧЕСТИТ 23 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС! ЧЕСТИТ 23 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА! 23 октомври 2020 година, Скопје,...

Перо Милчин / 6:30

Зимското сметање на времето почнува секој последен викенд во октомври и трае до последниот викенд во март следната година, кога повторно настапува летното сметање на времето.

Во недела почнува зимското сметање на времето

Летното сметање на времето во 2020 година се завршува на 25 октомври во 03 часот по полноќ, така што стрелките на часовникот се...

Рејхан Бајрами / 22 октомври, 2020 16:28

СМК изразува поддршка на Македонецот Ден Масин за избор за пратеник во Парламентот на Канада со уверување дека Масин недвосмислено ќе застане во одбрана на македонското име и идентитет.

ПОДДРШКА ЗА НОМИНАЦИЈАТА НА МАКЕДОНЕЦОТ ДЕН МАСИН ЗА ПРАТЕНИК ВО КАНАДСКИОТ ПАРЛАМЕНТ!

21 октомври 2020 година, Торонто, Канада – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) апелира до сите Канаѓани со македонско потекло...

Стојче Бушин / 21 октомври, 2020 9:45

На фестивалот учествуваа околу 80 здруженија од кои дваесетина имаа креативни работилници и дебати за посетителите!

Во Скопје се одржа фестивалот „Ден на граѓанските организации“!

Вчера во Скопје се одржа фестивалот „Ден на граѓанските организации“! Во Градскиот парк вчера се одржа третото издание...

Стојче Бушин / 18 октомври, 2020 18:56

Бигорскиот манастир преживеал прогони, пожари и војни, надживеал империи, држави и идеологии.

Пендаровски: Бигорскиот манастир претставува духовно засолниште од бурите на животот

Македонското светилиште, манастирот „Свети Јован Бигорски“ денес ја одржува централната прослава по повод јубилејот 1.000...

Стојче Бушин / 12:43

Останати вести од Настани

Зимското сметање на времето почнува секој последен викенд во октомври и трае до последниот викенд во март следната година, кога повторно настапува летното сметање на времето.

Во недела почнува зимското сметање на времето

Летното сметање на времето во 2020 година се завршува на 25 октомври во 03 часот по полноќ,...

СМК изразува поддршка на Македонецот Ден Масин за избор за пратеник во Парламентот на Канада со уверување дека Масин недвосмислено ќе застане во одбрана на македонското име и идентитет.

ПОДДРШКА ЗА НОМИНАЦИЈАТА НА МАКЕДОНЕЦОТ ДЕН МАСИН ЗА ПРАТЕНИК ВО КАНАДСКИОТ ПАРЛАМЕНТ!

21 октомври 2020 година, Торонто, Канада – Светскиот Македонски Конгрес (СМК) апелира...

Бигорскиот манастир преживеал прогони, пожари и војни, надживеал империи, држави и идеологии.

Пендаровски: Бигорскиот манастир претставува духовно засолниште од бурите на животот

Македонското светилиште, манастирот „Свети Јован Бигорски“ денес ја одржува централната...

По завршетокот на Литургијата, со пригодно слово кон присутните, освен Архиепископот г. г. Стефан, ќе се обрати и покровителот на прославата, Претседателот на државата Стево Пендаровски.

(Следете во живо) Бигорскиот манастир слави 1.000 години од основањето

Илјада години одбележува денеска еден од најстарите манастири во земјава, Бигорскиот...

Во недела на 25 октомври, во 3 часот наутро, часовникот се враќа еден час назад и ќе биде 2 часот, што значи денот ќе трае 1 час подолго.

Стрелките одат еден час назад: Подгответе се за зимското сметање на времето

Веќе од следната недела се менува начинот на сметање на времето. Ноќта помеѓу 24 кон...

Одржавме состанок заедно со Комисијата за заразни болести утрово, ги разгледаме околностите со кризата, некои епидемиолошки податоци од анкетите.

Комисијата предложи нови мерки: Ништо нема да работи по 23 часот

Утрово се одржа нов состанок на Комисијата за заразни билести при што е одлучено да...

Проектот е во рамки на ервопскиот фонд за прекугранична соработка ИПА-2, меѓу општина Пустец и општина Битола.

МАКЕДОНСКА ЗАЕДНИЦА ВО АЛБАНИЈА: МАЛА ПРЕСПА ЌЕ ДОБИЕ МУЗЕЈ ЗА МАКЕДОНЕЦОТ СТЕРЈО СПАСЕ

16 октомври 2020 година, Пустец, Мала Преспа – Во селото Глобочани, општина Пустец, Мала...