Луѓето во минатото успееја да испишат 3D структура од срце, но не и со ќелии или крвни жили.

НЕВЕРОЈАТНО: Научници испечатија 3D срце со човечко ткиво и крвни жили! (ВИДЕО)

Група научници го направија првото »3D« печатено срце со човечко ткиво и крвни жили. Иако органот е големо колку една  цреша...

Сара Фемина / 16 април, 2019 22:37

Ова е прв закон во светот кој овозможува чипирање на одреден број делови на телото на човечката популација.

УДАРНА ВЕСТ: Американскиот парламент го одобри чипирањето на луѓе со аутизам и Алцхајмерова болест!

Иако најпопуларните и највлијателните медиуми, години наназад тврдеа како чипирањето на луѓе е обична лага, на теоричарите...

Сара Фемина / 13 април, 2019 17:49

Големината на микрочипот изнесува колку зрно ориз. Оваа технологија за прв пат беше претставена во Шведска во 2015 година, така што имплантите сѐ повеќе се користат во секојдневниот живот.

СТРАШНО: Швеѓаните ги заменуваат личните карти , со вградување на микрочип во рацете!

Како што објави агенцијата Франс прес, веќе повеќе од 3.000 луѓе во Шведска изминативе три години вградиле микрочип под кожата. Во...

Сара Фемина / 11:06

Антарктикот може да стане зелен како резултат на климатските промени

Климатските промени може да ги вратат мамутите и диносаурусите, предупредуваат научниците

Климатските промени предизвикани од човекот би можеле да предизвикаат Антарктикот да стане зелен, така што растенијата...

Сања Кукиќ / 7 април, 2019 20:02

Отпадот се согорува во посебна комора. Со топлината која се добива се загрева вода, а пареата која се ослободува ја придвижува турбината на генератор кој создава струја.

Во Етиопија изградена фабрика која од отпадот прави електрична енергија!

Сензација. на африканскиот континент се отвори фабрика која отпадот го претвора во зелена енергија, чиста вода и тули за...

Македонка Димкин / 14 март, 2019 13:10

Македонци, се надевам ќе го следите мојот пример!

Славче Таневски дизајнерот од Мерцедес избриша под со „Северна!

Познатиот македонски дизајнер и автомобилски архитект Славче Таневски, кој работи во Мерцедес во малкуте дизајнери од најпознатиот...

Македонка Димкин / 12 март, 2019 1:13

Sam-Целосно електричен урбан трицикл за урбаните возачи

(Видео) Што прави светот, а што се вози во Македонија!

Додека во Македонија се возат увезени половни возила кои се едни од најголемите загадувачи на воздухот, светската технологија...

Сања Кукиќ / 10 февруари, 2019 10:30

(Видео) Во Етиопија изградена фабрика која од отпадот прави електрична енергија, чиста вода и тули

Етиопија светлосни години пред Македонија

Додека Македонија се дави во отпад а надлежните незнаат како да се справат со него,  африканските земји во налет на технологијата...

Сања Кукиќ / 9 февруари, 2019 22:11

Останати вести од Иновации

Отпадот се согорува во посебна комора. Со топлината која се добива се загрева вода, а пареата која се ослободува ја придвижува турбината на генератор кој создава струја.

Во Етиопија изградена фабрика која од отпадот прави електрична енергија!

Сензација. на африканскиот континент се отвори фабрика која отпадот го претвора во...

Корекција од Филипче: до крајниот рок за поднесување на понуди за овој тендер пристигната е само една понуда а целата постапка е во фаза на евалуација и се уште не е ниту стигнато до електронска аукција.

Министерот Филипче на пат да се премисли или само тактичка манипулација?

После  реакциите во јавноста кои пламнаа после  контроверзниот тендер од 35 милиони...