Контролорите на зонските паркиралишта во истиот период санкционирале вкупно 338 возилa, поради нерегулирано паркирање, односно за неплатена паркинг-услуга.

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ПОДИГНАТИ 229 НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА ОД ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ

Во текот на изминатата недела (19.11 – 25.11.2020 година) со специјалните возила пајак се отстранети вкупно 229 возила од јавните...

Рејхан Бајрами / 26 ноември, 2020 10:29

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и за излез од државата.

АМСМ: Сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно суви коловози

Сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно суви коловози. Од 15.11.2020 година започнува законската обврска за задолжително...

Перо Милчин / 7:10

Со оваа инвестиција, манастирот ќе биде подостапен за сите верници, добронамерници, туристи, љубители на манастирскиот туризам.

Започна асфалтирањето на паркингот на Лешочкиот манастир, Општина Теарце

На овој голем празник, Св. Архангел Михаил, започна асфалтирањето на паркингот на Лешочкиот манастир, Општина Теарце, изјави...

Сара Фемина / 21 ноември, 2020 11:27

Градот Скопје и јавното претпријатие „Градски паркинг“ апелираат до граѓаните да го чуваат зеленилото и другите јавни површини, а своите возила да ги паркираат исклучиво на означените паркиралишта.

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ПОДИГНАТИ 246 НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА ОД ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ

Во текот на изминатата недела (12.11 – 18.11.2020 година) со специјалните возила пајак се отстранети вкупно 246 возила од јавните...

Мартин Попоски / 19 ноември, 2020 9:31

Полицискиот службеник ќе нареди на возач да го прекине натамошното движење на возилото, ако не постапи според сообраќајниот знак за задолжително носење и употреба на зимска опрема согласно ставот (1) на овој член.

ЗИМСКИ ГУМИ: Започна законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата

Моторните возила и мобилните машини кога учествуваат во сообраќај на пат, во периодот од 15 ноември до 15 март задолжително...

Перо Милчин / 8:00

Од 15.11.2020 година започнува законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата, без оглед на моменталната временска состојба.

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози!

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози, известува АМСМ! Од 15.11.2020 година започнува законската обврска...

Рејхан Бајрами / 7:55

Исто така се изведуваат и активности за поставување на нова атмосферска канализација.Во моментот се изведуваат и завршни активности за оформување на новата кружна крстосница помеѓу улиците „Железничка“, „Егејска“ и „Будва“, додаде Градоначалникот.

Георгиески: Доколку времето дозволи првиот асфалт на дел од „Абас Емин“ до крај на годината

Интензивно се одвиваат градежните активности во рамки на големите проекти за реконструкција на сообраќајната инфраструктура...

Перо Милчин / 18 ноември, 2020 8:22

Велосипедската патека и тротоарот се доволно широки и физички одвоени со жардиниера со средишно зеленило или со дрворед за кои е поставен систем за наводнување капка по капка.

ШИЛЕГОВ: ВОВЕДУВАМЕ НОВИ СТАНДАРДИ ЗА ГРАДСКИТЕ ТРОТОАРИ

Градот Скопје воведува нови стандарди во работењето при изградба и реконструкција на улиците, а според новите стандарди...

Перо Милчин / 17 ноември, 2020 13:18

Останати вести од Сообраќај

Полицискиот службеник ќе нареди на возач да го прекине натамошното движење на возилото, ако не постапи според сообраќајниот знак за задолжително носење и употреба на зимска опрема согласно ставот (1) на овој член.

ЗИМСКИ ГУМИ: Започна законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата

Моторните возила и мобилните машини кога учествуваат во сообраќај на пат, во периодот...

Од 15.11.2020 година започнува законската обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата, без оглед на моменталната временска состојба.

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози!

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози, известува АМСМ! Од 15.11.2020...

Исто така се изведуваат и активности за поставување на нова атмосферска канализација.Во моментот се изведуваат и завршни активности за оформување на новата кружна крстосница помеѓу улиците „Железничка“, „Егејска“ и „Будва“, додаде Градоначалникот.

Георгиески: Доколку времето дозволи првиот асфалт на дел од „Абас Емин“ до крај на годината

Интензивно се одвиваат градежните активности во рамки на големите проекти за реконструкција...

Велосипедската патека и тротоарот се доволно широки и физички одвоени со жардиниера со средишно зеленило или со дрворед за кои е поставен систем за наводнување капка по капка.

ШИЛЕГОВ: ВОВЕДУВАМЕ НОВИ СТАНДАРДИ ЗА ГРАДСКИТЕ ТРОТОАРИ

Градот Скопје воведува нови стандарди во работењето при изградба и реконструкција...

Тој упати благодарност до граѓаните кои покажаа разбирање и трпение кое беше неопходно за во исто време да се реконструираат голем број улици.

РЕКОНСТРУИРАН БУЛЕВАРОТ 8.СЕПТЕМВРИ ВО КАРПОШ, ЗАВРШУВА СЕЗОНАТА НА РЕКОНСТРУКЦИИТЕ

Екипите на Град Скопје во рок од 30 дена ја завршија реконструкцијата на булеварот 8.Септември...

Контролорите на зонските паркиралишта во истиот период санкционирале вкупно 345 возилa, поради нерегулирано паркирање, односно за неплатена паркинг-услуга. Од нив, 25 возилa се отстранети со пајак службата, поради пречекорување на дозволеното време на задржување на паркиралиштето.

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ПОДИГНАТИ 249 НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА ОД ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ

Во текот на изминатата недела (05.11 – 11.11.2020 година) со специјалните возила пајак се отстранети...

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и за излез од државата.

Возете внимателно: АМСМ препорачува прилагодена брзина на движење

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози, известува АМСМ! Интензитетот...