Македонска камерна опера повторно на сцена, една година по нејзината премиерна изведба

Втора изведба на камерната опера “Помеѓу соништа и летови“

Втората изведба на камерната опера „Помеѓу соништа и летови“ компонирана од Горан Начевски, ќе се одржи утре (среда) од 20...

Стефан Каневче / 26 март, 2019 18:11

Здружението на оперски уметници со бројни концерти низ Македонија

Оперски гала концерт во Битола за празникот на вљубените

Во сабота на 9 февруари во Народниот Театар во Битола ќе се одржи оперски гала концерт по повод празникот на вљубените „Св.Валентин“....

Стефан Каневче / 7 февруари, 2019 23:56

Дали Македонската опера и балет остана без сценографија за операта „Евгениј Онегин“?

Зошто исчезнуваат сценографиите од МОБ?

Дали Македонската опера и балет остана без сценографија за операта „Евгениј Онегин“, единствената опера од рускиот железен...

admin@magazin / 8 јуни, 2018 11:32

Останати вести од Опера