Забите мора да одмараат најмалку 2 до 3 часа измеѓу оброците бидејќи на тој начин се спречува губењето на минералите и забите остануваат заштитени и здрави.

Забите како заштитен фактор на нашето тело!

Многу малку е познато кај луѓето дека од нередовна хигиена и контрола на забите можат да дојдат органски заболувања кои сериозно...

Ana Femina / 18 октомври, 2018 23:39

Стојаноски дава триесет и шест илјади евра народни пари, за да чита стари говори и да се брука пред Македонската и Охридската јавност

Скандал го тресе Охрид: Излезе на виделина „неписменоста„ на градоначалникот на Охрид (Видео)

Охридскиот портал Охрид1 на својот канал на Јутуб објави едно видео со компарација каде што може еден на еден да се слушне,...

Македонка Димкин / 16 октомври, 2018 1:19

Јас не можам да бидам реален во смисла на тоа дека можеби евентуална отстапка на променат на името би била правилна, за понатамошниот развој за Република Македонија.

Игор Кичеец адвокат: Нема компромис по било какво чепкање во името и идентитетот.

Игор Кичеец е познат адвокат од Охрид кој живее и работи во Охрид, кој  ја милува македонската традиција и култура и е пред...

Северина Јанос / 7 октомври, 2018 12:15

Се чини дека Охрид е единствениот град каде што сеуште неовластено работат дилерите за размена на девизи, а домашните чауши паркираат и на тротоар додека полицијата тоа не смее да го види

Охридските полицајци, статисти или пак страв за работното место?

Се започна кога еден наш читател ни дојави за непријатноста која тој ја доживеал пред две недели во Охрид. Имено тој морал...

Едмонд Бекири / 6 октомври, 2018 12:25

За една тажна реалност, за една тажна вистина, за едно тажно секојдневие, кое самите си го создаваме а можеме така лесно да го промениме

Не постои преголема љубов кон децата, туку преголем страв да не бидеш сакан

Кога се граба за играчка во градинка, доаѓаат мама и тато и викаат малку на воспитувачката и на другарчето, она туѓото, она...

Мирко Бачиќ / 5 октомври, 2018 19:01

Останати вести од Живот

Се чини дека Охрид е единствениот град каде што сеуште неовластено работат дилерите за размена на девизи, а домашните чауши паркираат и на тротоар додека полицијата тоа не смее да го види

Охридските полицајци, статисти или пак страв за работното место?

Се започна кога еден наш читател ни дојави за непријатноста која тој ја доживеал пред...

За една тажна реалност, за една тажна вистина, за едно тажно секојдневие, кое самите си го создаваме а можеме така лесно да го промениме

Не постои преголема љубов кон децата, туку преголем страв да не бидеш сакан

Кога се граба за играчка во градинка, доаѓаат мама и тато и викаат малку на воспитувачката...

„Во почетокот беше Словото, и Словото беше во Бога, и Бог беше Словото„.
Рига, Летонија, 5. октомври 2018

Македонецот ГОЦЕ ДУРТАНОСКИ СТАНА ПОЧЕСЕН ДОКТОР НА ЛЕТОНСКАТА ХРИСТИЈАНСКА АКАДЕМИЈА

Во рамките од прославата на 100-годишниот јубилеј од првата независност на Летонија,...