Вакцината е ветувачка и веројатно е подобра од вакцината BCG која е откриена пред сто години, рече Марио Равиjон, експерт за општо здравје на Универзитетот во Милано

Откриена е нова вакцина против туберкулоза: Заштити околу половина од луѓето што ја примиле!

За рано откривање на TBC се користи туберкулинска реакција или (Mantoux проба). Се користи раствор од пречистен туберкулин во количество...

admin@magazin / 2 ноември, 2019 16:44

Како што соопштуваат од Државниот санитарен и здравствен инспекторат, 11 родители  завршиле на суд, а останатите девет платиле парична казна која се движи од 300 до 650 евра.

Поради невакцинирање на децата 11 родители завршија на суд а девет платиле парична казна

Казни за родителите кои одбегнуваат да ги вакцинираат своите деца. Оваа година 20 родители добиле прекршочни пријави поради...

Катерина Крстиќ / 12 април, 2019 10:50