Последниот Попис во Албанија беше спроведен во 2011 година

Албанија со Попис во 2020 и графи национална и верска припадност кои Македонија ќе ги укине

Албанскиот Институт за статистика во 2020 година ќе спроведе Попис на населението – домаќинствата и земоделските стопанства...

Мирко Бачиќ / 1 август, 2018 7:51

Гранит Џака го слави својот гол на 1-1 против Србија со двоен орел. Гестот се смета за провокација.

Тешка провокација, Швајцарски играч го покажува Албанскиот орел

Во 52-тата минута Гранит Џака погоди со директен удар од околу 20 метри. Со тоа Џака изравнува во вториот натпревар од групата...

Рејхан Бајрами / 22 јуни, 2018 23:32

Административниот суд во Тирана пресуди во корист на Македонците во Албанија, поништувајќи ја одлуката на Комесарот за заштита од дискриминација и му наложи на истиот да ја разгледа жалбата против министерот Бушати, кој Македонците ги нарече “Славо-Македонци”.

Постапка против албански министер за навреда на Македонците

Административниот суд во Тирана пресуди во корист на Македонците во Албанија, поништувајќи ја одлуката на Комесарот за заштита...

Македонка Димкин / 28 мај, 2018 12:34