30 годишен јубилеј од подвигот на Димитар Илиевски-Мурато

30 години јубилеј: Првиот Македонец кој стапна на врвот на светот и остана таму !

На 10 мај 1989 година, битолчанецот Димитар Илиевски Мурато, како прв македонски алпинист се искачи и го освои највисокиот планински...

Узунов Бобан / 10 мај, 2019 8:25