Веднаш е интервенирано од страна на полициски службеници и приведени се 223 лица во полициските станици Гази Баба, Кисела Вода, Карпош и Ѓорче Петров за понатамошна постапка.

Каква ќе биде казната за навивачите од Полска, парична казна и забрана за влез во Македонија?

На 07.06.2019 околу 17:50 часот, пред почетокот на фудбалскиот натпревар во рамки на квалификации за „ЕП 2020“ помеѓу репрезентациите...

Катерина Крстиќ / 8 јуни, 2019 17:26

Претседателот на Македонија, Иванов со импозантно обраќање на Универзитетот во Вроцлав, каде Конески пред 45 години е назначен за почесен академик од сферата на лингвистиката

Она што грчката држава им правела на Македонците во Грција, сега сака да им го направи на Македонците во Македонија

Република Македонија се соочува со можеби најголемиот предизвик од нејзиното формирање, а тоа е да се одрече од историското...

Мартин Попоски / 5 декември, 2018 6:10

Прокламираната економска "моќ" на Европската Унија, остави над половина милион пољаци да живеат на работ на сиромаштијата иако се вработени во јавната администрација

Во Полска протести за поголеми плати во јавниот сектор

“Идеалната” Европска Унија, причина за огромна сиромаштија во земјите кои едноставно не можат да го стигнат прокламираниот...

Мирко Бачиќ / 23 септември, 2018 8:59

Орбан не само што ја спаси Унгарија од сакнции од Европскиот Парламент со вето од Чешка и Полска, туку неочекувано се позиционираше како лидер на националниот суверенитет

На Орбан по гласањето во Европскиот парламент му расте популарноста

Гласањето на Европскиот парламент со кое се казнува Унгарија поради наводното игнорирање на демократските стандарди му...

Мирко Бачиќ / 14 септември, 2018 7:17

Дисциплинските мерки од Европскиот парламент против Украина, во последен момент ставени под знак прашалник, откако Полска најави вето на било каква одлука

Унгарија се соочува со санкции од Европскиот Парламент

Европскиот парламент гласа за да поднесе дисциплински мерки против Унгарија, поради прекршување на неколку закони кои важат...

Мирко Бачиќ / 13 септември, 2018 8:33

Дали жените чии бактерии се користени се тестирани на полови болести?

Во Полска направено првото пиво од вагина на светот

Полјаците го направија првото вагинално пиво на светот. Пивото предизвика различни реакции, а за него слушна целиот свет....

admin@magazin / 6 август, 2018 11:00