Крцкави домашни колачиња со исклучителен вкус, со додавање на брашно од бадем и кондензирано млеко, кои можеме лесно да ги направиме дома.
СОСТАВ:
100 гр омекнат путер
60 гр шеќер во прав
1 нотка сол
1 жолчка од јајце
1 кесичка ванилин шеќер
20 гр кондензирано млеко
140 гр меко брашно
1/2 лажиче прашок за пециво
20 гр брашно од бадем
ПОДГОТОВКА:
Извадете го путерот 30 минути порано за да омекне на собна температура.
Измерете и просејте го брашното. Измерете и просејте го брашното од бадем. Измерете шеќер во прав и кондензирано млеко, јајце и пециво. Ставете хартија за печење на плех за печење.
»Вестите на порталот MAGAZIN.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од порталот или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе следи фактурирање на име "плагијат" во вредност од 20.000 денари.
You must be logged in to post a comment.