И ова високо советодавно тело на Советот на Европа смета дека бојкотот е граѓанско право на определба против

Венецијанска комисија: “И бојкотот е легитимно право!”

Бојкотирање на референдумот е демократско право на секој граѓанин според Венецијанската Комисија. Според нив немањето цензус...

Мирко Бачиќ / 20 август, 2018 7:49

Никола Димитров очигледно заборави на минатото па со својот пост го навреди #Бојкотирам на СДСМ од 2004-та година кога изгласаа нова кобна територијална поделба на Македонија

Димитров: “Шарената револуција е одговорност #Бојкотирам е неодговорност”

Министерот за надворешни работи Никола Димитров пред референдумски манифестира селективна меморија што се слобода на личен...

Мартин Попоски / 15 август, 2018 12:32

Пропагандата на власта за претстојниот Референдум први на мета ги има социјалните мрежи во Македонија

Кој ги бојкотира #Бојкотирам?!

Од социјалната мрежа Фејсбук од вчера се избришани стотици пораки со критики за владата повици за бојкот и за штетноста...

Мирко Бачиќ / 12 август, 2018 9:59

Организациите ќе формираат и Кризен штаб кој ќе води јавна пропаганда за неизлегување и бојкот на референдумот

Над 30 организации се обединуваат “ЗА” бојкот на Референдумот

Над 30 организации меѓу кои политички партии – невладини организации – граѓански иницијативи од земјата и дијаспората...

Мирко Бачиќ / 5 август, 2018 8:55

Непартиската организација со граѓанска иницијатива

Млади за Македонија со потписи за нов “татковински” Референдум

Непартиската организација “Млади за Македонија” ја повикува македонската јавност за организирање нов “Татковински”...

Мирко Бачиќ / 1 август, 2018 14:21

Движењето ''Ние Сме Македонија,, кое организираше 40 протести ширум светот, вклучувајќи го и светскиот протест од 4ти Март на кој протестираа над 150,000 Македонци на 16 локации низ светот, се огласи на официјалната фејсбук страна со соопштение по повод тукушто распишаниот референдум.

Глобалното непсртиско движење ”Ние Сме Македонија,, повикува на Бојкот

Во прилог ви го пренесуваме нивното соопштение во целост: Глобалното непартиско движење Ние Сме Македонија ги повикува своите...

admin@magazin / 30 јули, 2018 19:47