Вкусен ролат со варени јајца!

Објавил: admin@magazin | 9 април, 2020 22:46

Ролат со мелено месо и варени јајца (ВКУСЕН РЕЦЕПТ)

Фото/Текст извор: ©магазин.мк

Меленото месо е многу често користен производ во македонската кујна, од него се прават многу деликатеси, но има и важни правила поврзани со него, а едно од нив е да не се замрзнува месото во оригиналното пакување.

Со мелено месо се прават шпагети, лазањи, полнети ролати, ќофтиња, бурек со готови кори и многу други разни вкусни јадења.

Вкусен полнет ролат со мелено месо. Може да се сервира со варени или печени компири. Одлично изненадување за вашето семејство.

Состојки 

700g мелено месо
5 јајца
1,5 дл млеко
1 кромид
1 лажица со сенф
сол
бибер

Подготовка

1. Леб, млеко, 1 јајце, ситно исецкан кромид, сенф, сол и бибер, а потоа измешајте ги со месото.

2. Варете ги преостанатите јајца, излупете и оставете да се изладат.

3. На фолија растегнете го тестото со мелено месо од прилика 1 см и наредете ги варените јајца.

4. Потоа формирајте ролна и цврсто затегнете.

7. Печете во рерна на 200 ° C околу 40 мин.

Оставете ја ролната малку да се излади за полесно да се сече, а потоа исечете ги на парчиња.

Подготовка на сос

30 гр путер
30 гр брашно
2 чаши млеко
мелен пипер
сол и соја сос

»Вестите на порталот MAGAZIN.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од порталот или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе следи фактурирање на име "плагијат" во вредност од 20.000 денари.