Автобусите ќе возат по саботен возен ред, со исклучок на линиите 9, 19, 20 и 23 кои ќе сообраќаат по редуциран делничен возен ред

Важно соопштение од ЈСП: Автобусите ќе сообраќаат без временски ограничувања!

Јавното сообраќајно  претпријатие денеска преку соопштение информираше дека од утре автобусите ќе сообраќаат по саботен...

Катерина Крстиќ / 27 мај, 2020 0:00

Сите возила вклучени во јавниот превоз, автобусите на ЈСП Скопје и на приватните превозници, ќе сообраќаат по саботен возен ред, со исклучок на линиите 9, 19, 20 и 23 кои ќе возат по редуциран делничен возен ред.

ОД ПОНЕДЕЛНИК СЕ УКИНУВА ДВОСМЕНСКИОТ РЕЖИМ НА СООБРАЌАЊЕ, АВТОБУСИТЕ ЌЕ СООБРАЌААТ ОД 5 ДО 19 ЧАСОТ!

ОД ПОНЕДЕЛНИК СЕ УКИНУВА ДВОСМЕНСКИОТ РЕЖИМ НА СООБРАЌАЊЕ, АВТОБУСИТЕ ЌЕ СООБРАЌААТ ОД 5 ДО 19 ЧАСОТ ОТВОРЕНИ ЌЕ БИДАТ СИТЕ...

Владо Марин / 16 мај, 2020 17:40

- Патниците се охрабруваат да купуваат билети, резервни места и да се регистрираат преку Интернет.

Европската комисија донесе одлука за патувања: Што треба да знаете ако патувате со авион, воз, автомобил…

Европската комисија усвои серија мерки насочени кон обезбедување на безбеден начин луѓето повторно да патуваат, во време...

Перо Милчин / 13 мај, 2020 23:19

Автобусите ќе возат по саботен возен ред, со исклучок на линиите 9, 19, 20 и 23 кои ќе сообраќаат по редуциран делничен возен ред.

СООПШТЕНИЕ: Од утре автобусите на ЈСП Скопје продолжуваат да сообраќаат во две смени!

ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ ОД УТРЕ ПРОДОЛЖУВА ДА СООБРАЌА ВО ДВЕ СМЕНИ, од 5 до 9 и од 13 до 19 ЧАСОТ. Ве информираме дека автобусите на ЈСП...

Перо Милчин / 10 мај, 2020 20:12

Дополнителни информации во врска со возниот ред можат да се добијат во Диспечерски центар на 3173-224.

ЈСП: Зголемен број на автобуси на одредени линии и термини на последни поаѓања

Јавното сообраќајно претпријатие – Скопје информира дека од утре линиите 2, 5, 11, 22, 57, 61, 62, 63 и 67, во утринските часови ќе сообраќаат...

Владо Марин / 23 март, 2020 19:17

Ве потсетуваме дека од денеска, четврток (12.03.2020 год), согласно препораките и мерките на Влада на РСМ за заштита и превенција од корона вирусот, укинувањето на наставниот процес и препораките за рационално користење на јавниот превоз, особено од страна на возрасните граѓани, возилата од јавниот превоз (автобусите на ЈСП Скопје и на приватните превозници), сообраќаат по редуциран возен ред.Возниот ред е идентичен како за време на летниот и зимскиот училиштен распуст и може да се види на веб страницата www.jsp.com.mk.

ЈСП СО МЕРКИ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСОТ: ДОПОЛНИТЕЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА АВТОБУСИТЕ

Денеска Јавното сообраќајно претпријатие Скопје извести дека автобусите на ЈСП се редуцирани, а бесплатниот превоз е укинат...

Катерина Крстиќ / 12 март, 2020 15:38

Патници кои тргнале од Скопје се пожалиле за ваквата состојба, но не сакале да ја откријат дестинацијата до која патуваат. Велат дека тргнале напладне, а во возилото немало клима-уред, за што добиле објаснување дека не е во функција.

Во најголемиот пекол, меѓуградските автобуси возат без клима

На овие пеколни температури, патниците се приморани да се возат во автобуси без клима, а дел од превозниците во меѓуградскиот...

Катерина Крстиќ / 27 јули, 2019 14:13

Со заемот од ЕБОР се обезбедуваат 10 милиони евра, а во набавката со два милиона евра сопствени средства ќе учествува ЈСП.

Ќе се позајмат 10 милиони евра, за да се купат нови автобуси за ЈСП

Денеска во Министерството за финансии ќе биде потпишан договор за заем, со кој треба да се набават нови нископодни автобуси...

Рејхан Бајрами / 28 јануари, 2019 11:51