Заев прифатил бришење на зборот Македонија на институции, во лични документи

Македонски портал го објави транскриптот од договорот со Грција

Викендов министрите за надворешни работи на Македонија и на Грција, Никола Димитров и Никос Коѕијас, треба да го потпишат...

admin@magazin / 14 јуни, 2018 13:28

Ајде сите да се вратиме извесно време во Македонија и да докажеме дека ни е до оваа Македонија. Белески ја повикува целата дијаспора назад во Македонија...

Васко Белески со моќна порака до Дијаспората

ДО МАКЕДОНСКАТА ДИЈАСПОРА: Ајде сите да се вратиме извесно време во Македонија и да докажеме дека ни е до нашата татковина...

Македонка Димкин / 13 јуни, 2018 13:46

Личниот интерес им е пред националните интереси.

Народ со вакви народни избраници треба да е многу загрижен за својата иднина!

За Заев и пратениците од СДСМ не вреди да пишуваме, бидејќи голем дел од народот се навикна на нивните лажни ветувања и тргување...

Македонка Димкин / 11:07

Лингвистите забележуваат дека во јазикот на овие Бриги, во Мала Азија познати и како како Фриги (област Фригија), постои голема сродност со главнината на само стотината познати старомакедонски голоси

(Видео) Македонците се етнички супстрат од негрчките и индоевропски народи,

Македонците се етнички супстрат од негрчките и индоевропски народи, чиј етнички состав го сочинувале некои среднобалкански...

Македонка Димкин / 12 јуни, 2018 15:02

Лидерот на националистичката партија Независни Грци (АНЕЛ) утрово рече дека нема да поддржи никаков договор меѓу Атина и Скопје ако во него се спомнува името „Македонија“.

Каменос се изјасни: НЕ ПРИФАЌАМ „Македонија“

Панос Каменос, министер за одбрана, исто така истакна дека во моментов „не планира да ја доведе во ризик кревката владина...

admin@magazin / 12:29