Тимот на уролози (Др. Мостро, Др. Симоноска, Др.Јован -анестезиолог) под раководство на Др. Горан Балевски, денес за првпат изведе лапараскопска операција врз пациент од Битола, каде што беше рецесиран долниот пол на бубрегот поради циста.

ПРВА ЛАПАРАСКОПСКА ОПЕРАЦИЈА НА БУБРЕГ ВО ОХРИД

ПРВА ЛАПАРАСКОПСКА ОПЕРАЦИЈА НА БУБРЕГ ВО ОХРИД ПРВА ЛАПАРАСКОПСКА ОПЕРАЦИЈА НА БУБРЕГ ВО ОХРИД Тимот на уролози (Др. Мостро,...

Владо Марин / 18 август, 2021 17:11

Македонија и Албанија како држави што управуваат со Охридскиот регион како светско културно-историско и природно богатство ќе мора до 1 февруари наредната година до УНЕСКО да достават извештај со реализиран напредок во спроведувањето на активностите посочени во препораките за заштита на Охридскиот регион.

УНЕСКО бара до 1 февруари да биде изготвен извештај за постапувањата по препораките

УНЕСКО бара до 1 февруари наредната година да биде изготвен извештај за постапувањата по препораките од реактивните мисии...

Владо Марин / 10 август, 2021 14:37

На лице место има најмалку едно покриено тело на загинат патник во сообраќајната несреќа.

ФОТО: Тешка сообраќајна несреќа со загинати на патот Охрид – Кичево

Во месноста Дебрца на автопатот помеѓу Охрид и Кичево вечерва околу 19 часот и 30 минути се случи тешка сообраќајна несреќа...

Владо Марин / 25 јули, 2021 21:46

Мицкоски го претстави пред охриѓани кандидатот за градоначалник -д-р Кирил Пецаков!

Мицкоски го претстави пред охриѓани кандидатот за градоначалник -д-р Кирил Пецаков

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска на трибина во Охрид го претстави кандидатот на партијата кој ќе влезе во...

Владо Марин / 20:18

Миинстерот Нуредини ги повика сите чинители, приватниот сектор, локалната самоуправа, сите граѓански организации, да соработуваат и да го дадат својот придонес кон заштитата на езерото и целиот регион.

Нуредини: Го задржавме статусот на УНЕСКО, сега е време сите да дадат свој придонес во заштитата на Охрид

Драго ми е што Охридското Езеро и регионот ќе имаат можност да го задржат својот статус и ќе имаме време за да ја комплетираме...

Владо Марин / 16:11

Расправата беше прекината по претставувањето на Амандманот од Босна и Херцеговина, во кој се бара на државите (Македонија и Албанија) да им се остави уште две години време за спроведување на препораките.

БиХ предлага за две години да се продолжи рокот за исполнување на препораките од УНЕСКО за Охридскиот регион

Се уште неизвесна одлуката за статусот на Охридскиот регион во УНЕСКО од на 44 сесија на комитетот за светско наследство....

Владо Марин / 23 јули, 2021 18:51

„Охридска Банка“ е создадена и креирана од легендарниот охридски банкар, Најденко Попоски, кој ја создаде банката од една филијала која била лоцирана на местото каде сега е зградата попозната како „Банкана“.

Повеќе не постои „Охридска Банка“

После децении успешна работа и градење бренд кој стана најголем симбол на бизнисот и фирмите од Охрид, „Охридска Банка“...

Владо Марин / 17 јули, 2021 15:52

Константин Георгиески кандидат за градоначалник на Охрид од СДСМ

Официјално: Константин Георгиески кандидат за градоначалник на Охрид од СДСМ

СДСМ вечерва на седница на Извршниот одбор ги потврди првите дваесет кандидати за градоначалници од нивната партија за претстојните...

Владо Марин / 13 јули, 2021 22:50