- Ги прашувам и повикувам сите оние правници кои имаат барем трошка чувство за целите на правната наука како благородна и општествено корисна наука, на страна од тоа како криминално функционира во Република Македонија да дадат одговор на следново прашање:

Панчевски остана без зборови: Јовевски оди на консултации кај адвокатот на Заев

– Без зборови Јовевски на консултации кај Медарски се чекаат Дескоска и Камбовски, на една бензинска во Скопје! Аууу не...

Весна Петровска / 6 септември, 2019 18:56

Последното танго... забите останале дома на наткасната...

Панчевски до Јовески: „Мој совет до ова старче е дека требаше да ги казни рацете на политиката кои допреа до него„

Мој совет до ова старче Љубомир Јовески е дека требаше одамна да ги казни рацете на политиката кои допреа до него но и до тие...

admin@magazin / 16:21

„Можам да ви кажам дека снимката објавена во италијанскиот весник не е од извор од Обвинителство“, вели Јовески.

Државниот јавен обвинител, Љубомир Јовески: “Снимката не е извор од Обвинителството”

Државниот јавен обвинител, Љубомир Јовески тврди дека денешната снимка што ја објави италијанскиот весник „Ла верита“,...

Рејхан Бајрами / 8 август, 2019 12:06

Тој смета дека во новото Обвинителство треба да се задржат ресурсите од сегашното СЈО во смисла на буџет и кадар.

ЈОВЕСКИ: “Обвинителството будно го следи настанот за наводна наредба за бришење на податоци во СЈО”

Државниот јавен обвинител, Љубомир Јовески во интервју за Канал 5, рече дека Јавното обвинителството будно ги следи информациите...

Рејхан Бајрами / 29 јули, 2019 20:07

Пред да се сретне со Рикер, Мицкоски на прес-конференција изјави дека се што има СЈО како предмет да биде предадено на републичкиот обвинител и тој понатаму да решава каде тие предмети ќе припаднат според надлежноста.

ЈОВЕСКИ: “Нерационално е сите истраги на СЈО да ги добијат други обвинителства”

Државниот обвинител Љубомир Јовески за ТВ24 вели дека е нерационално решение сите постапки на СЈО кои се отворени од самото...

Рејхан Бајрами / 27 јули, 2019 15:27

Анализа на Магазин зошто прес-конференцијата на јавното обвинителство е во функција на кампањата за следните претседателски избори

Бегство на Груевски или бегство од одговорност ?!

Вообичаено тивкиот Јавниот обвинител во празничната бучава се обиде ја информира јавноста дека Груевски не ја напуштил...

Узунов Бобан / 3 јануари, 2019 12:25