Овој несекојдневен спој ќе ве воодушеви со својот вкус. Ви донесуваме рецепт за овој фантастичен џем.
Џем е слатко кое се добива со вриење и конзервирање на некои плодови во еквивалентната тежина на шеќер. Џемот е храна од плодови зовриени во шеќер а воедно и начин да се консумираат некои горчливи и тврди овошја како дуња кои не се многу вкусни во нивната природна состојба.
Состојки:
500 гр малини
250 гр шеќер
џемфикс
кесичка лимонтус
4 лажици ликер од кокос
Начин на подготовка:
Во тенџере ставете малини, шеќер и џемфикс и сѐ добро измешајте и оставете да отстои околу 15 минути.
Потоа, додајте кокос и, мешајќи, оставете да се готви 3 минути. На крај измешајте и лимонтус и ликер. Џемот тргнете го од оган и веднаш ставете во тегли.
»Вестите на порталот MAGAZIN.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од порталот или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе следи фактурирање на име "плагијат" во вредност од 20.000 денари.
You must be logged in to post a comment.