Новата концепција за основно образование ќе значи повеќе време во училиште, помалку предмети, повеќе интеракција помеѓу наставниците и учениците и помеѓу самите ученици.

Царовска од Штип: Повеќе од 90 проценти од учениците се вклучени во онлајн наставата

Министерката за образование и наука, Мила Царовска и вршителот на должност градоначалник на Општина Штип, Јане Миланов денеска...

Рејхан Бајрами / 1 декември, 2020 18:32

За жал и на штета на граѓаните на Македонија, власта нема ниту желба ниту капацитет да понуди такви решенија.

Од образованието не остана ништо освен проблеми

Состојбите кои со години беа игнорирани и криени под килимче и тешките импровизации во организацијата на најважниот сектор...

Владо Марин / 2 ноември, 2020 16:54

Сиромаштијата можеме да ја намалиме само преку пристап до квалитетно образование за секое дете.

Моја животна заложба е искоренувањето на сиромаштијата, вели Царовска!

Сиромаштијата можеме да ја намалиме само преку пристап до квалитетно образование за секое дете. Моја животна заложба е искоренувањето...

Владо Марин / 17 октомври, 2020 9:25

За донациите од многу компании што се случуваат на локално ниво, Царовска рече дека тие во минатите две недели се во комуникација со градоначалниците за да донираат маски и ИКТ опрема.

Царовска: 87 отсто од учениците без проблем следат онлајн настава

Министерката за образование и наука Мила Царовска денеска изјави дека 87 отсто од учениците без проблем следат онлајн настава....

Владо Марин / 15 октомври, 2020 15:10

Денеска и министерката за образование и наука Мила Царовска заедно со својот сопруг однесоа својот син третооделенец на училиште.

Не ја вади маската, држи растојание и често миј раце”- Мила Царовска го однесе синот на училиште!

Деенска започна новата учебна година во државата, а ќе ја започнат почнат 270 000 средношколци и основци, меѓу кои 19 илјади првачиња....

Катерина Крстиќ / 1 октомври, 2020 10:22

Целта на меѓуетнички интегрираното образование е учениците од различните етнички/јазични групи да се научат на интеракција.

ВО СЕДУМ СРЕДНИ УЧИЛИШТА ЌЕ ПРОДОЛЖИ ПРОЕКТОТ ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА СО ЗАЕДИЧКИ ЧАСОВИ

Град Скопје продолжува со активности за имплементација на Стратегијата за меѓуетничка интеграција и граѓанско учество...

Владо Марин / 18 септември, 2020 17:01

Таа вчера оствари средба со нив, како и друга средба со родителите, по што на Фејсбук објави дека во оние училишта каде има услови, наставата од први октомври може да почне со физичко присуство.

Царовска со средношколците: Таму каде има услови, наставата може да почне со физичко присуство

Новата министерка за образование Мила Царовска објави дека одржала состанок со претставници на средношколците кои вчера...

Владо Марин / 1 септември, 2020 6:36

Од Сојузот на средношколците денеска, одлуката на МОН и Владата за почеток на учебната година од далечина ја нарекоа скандалозна, бидејќи, како што велат ниту учениците ниту родителите не биле консултирани пред нејзиното донесување.

Средношколците бараат комбинирана настава или ќе бојкотираат

Во сабота, 51 претставник на средношколците од 17 града во земјава ќе одлучат како ќе реагираат на одлуката за онлајн-настава,...

Владо Марин / 21 август, 2020 7:06