Направете вкусен деликатес како прилог за ручек или мезе за со пиво.

Објавил: Македонка Димкин | 15 јуни, 2018 23:32

Чипс од тиквички за секој љубител на спортот

Фото/Текст извор: ©magazin.mk

Состојки:

2-3 тиквички

3-4 чешни лук

вегета

сол

бибер

Подготовка:

Тиквичките не се лупат, се сечат на дебели кругови, па се оставаат половина час да се исушат.

Се пржат на врело масло, додека не добијат убава боја.

Се ставаат во чинија со ситнет лук над нив, сол, бибер и вегета.

Додадете си и зачини по желба.

»Вестите на порталот MAGAZIN.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од порталот или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе следи фактурирање на име "плагијат" во вредност од 20.000 денари.