Најголем сомнеж фрла ноторниот факт дека овој закон, така како што е срочен, се обидува да регулира материја за која е „надлежен“ еден друг закон.

ГЕРОСКИ: Нека ви е на здравје законот на сите што ќе си обезбедите неказнивост за вашите злодела!

Не знам дали овој парламентарен состав, пред самото распуштање, ќе го усвои новиот закон за Јавното обвинителство. Очекувам...

Мате Парлоф / 15 февруари, 2020 13:32

„Боки, ги видов доказите. Можеш ли да замислиш колку сум огорчен. Извини, но грозно е, ова е чист рекет!“.

ПРЕСВРТ ВО АФЕРАТА „РЕКЕТ“ Случајот „Империја“ бил исконструиран, за да се рекетираат осомничените!

Ете, другарчиња… Денеска (11 февруари 2020) конечно допревме до сржта на случаите „Рекет“ и „Империја“. Време е да направиме...

Мирко Бачиќ / 11 февруари, 2020 20:07

Размислувале во Владата – уау, каков напредок, они „размислувале“! – дали Шар Планина да стане национален парк или да се правел пат од Тетово до Призрен низ Шара, со тунели и со триста чуда…

Героски: АБЕ ТРУПОИ ЕДНИ, Недоветни едни – Дозакопајте нè до крај

Сеедно, мислители големи, во можност сме пак да ве споиме со стручњаци од Балканот и пошироко, да ви објаснат каков ќуп злато...

Мирко Бачиќ / 9 февруари, 2020 16:15

Внимавајте, се покажа дека предлогот на законот за Јавното обвинителство е далеку од совршен. Јавната расправа на Правниот факултет „Јустинијан Први“ потврди дека текстот има многу слабости.

ГЕРОСКИ: Од Вмровски извори слушнав дека постои опасност Зоран Заев да ги одложи изборите- ПРПА А?

Вмровците традиционално се резервирани во комуникацијата со мене. Добро, гледам дека мојата критика на власта им годи. Ќе...

Перо Милчин / 4 февруари, 2020 0:22

Сфаќам дека веројатно станува збор за добар бизнис и дека на Петре и на Јани не би им се дало шанса да се „омрсат“ (особено не во времето на груевизмот), а сакам да верувам дека тие не се баш дунстери на темава. Напротив.

Другарите му го извлекоа чергичето на Јани Макрадули под нозе!

Драги другарчиња, драги мои РДФ – ревносни дунстери и фолиранти! Не ми јасно како планирате сега, вака предизборно, да ја...

Рејхан Бајрами / 2 февруари, 2020 8:31

Каков лупинг е тоа, каков пораз на обидот на една медиумска булумента да изгради совршена слика од нешто што на самиот почеток беше само бедна и сомнителна скица на пропаста на сонот за правда и мир!

ТРАГИКОМЕДИЈАТА „РЕКЕТ“ ПРОДОЛЖУВА: Го чувме мјаукањето на Лилето, ама сега ќе апат Катица и Боки!

Читам и се смеам. Онака кисело. По малку и злобно дури. Како што му личи и приличи на еден суетен новинар. Колку многу луѓе во...

Сара Фемина / 31 јануари, 2020 19:28

Да биде полошо од тоа, елитната институција што требаше да биде spiritius movens на едно такво разбирање на концептот „правда и мир“ (СЈО), се покажа како легло на криминалот и на корупцијата.

ГЕРОСКИ: Срамниот процес на лустрација, спроведен во владеењето на Груевски мора да се поништи

Сѐ додека не сфатиме дека правото е систем на јасно дефинирани и цврсто кодирани правила на посредување во односите меѓу...

Сара Фемина / 14 јануари, 2020 22:18

Од таа смешна прес-конференција до денес, Заев ми се има јавено само еднаш, а јас нему ниту еднаш, затоа што немам потреба од тоа.

ГЕРОСКИ ОБЈАВИ НЕВИДЕН СКАНДАЛ: Владини функционери биле мозокот на “Рекет”

Но, како што навестив во некои од моите написи минатото лето, Јовановски сепак беше само маша во рацете на многу покрупни...

Рејхан Бајрами / 4 јануари, 2020 21:06